avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Riscuri ale ruperii concubinajului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Riscuri ale ruperii concubinajului

Buna seara,
Cazul este in felul urmator:
Doua persoane stau in concubinaj iar din relatia lor a aparut pe lume un copil.
Sotia doreste despartirea de sot datorita certurilor si aviolentelor in familie.
Care este procedura si care sunt riscurile daca ea decide sa plece din casa in care locuiesc cei trei?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2016
dogster123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 00:55, 3 Decembrie 2016
Buna seara,
Riscul este ca minorul sa creasca fara unul din parinti, sa auda de la fiecare dintre ei acuze nesfarsite la adresa celuilalt si ....
Idealul este ca cei doi sa se inteleaga omeneste asupra programului de vizitare al minorului si asupra pensiei de intretinere.
Din toata treaba asta minorul este cel care are de suferit. Cei doi isi vor gasi pe altcineva si ... viata merge inainte.
Cat priveste bunurile, daca cei doi sunt oameni impart totul pe jumatate, daca nu se dau in judecata si .... pierd bani, timp, nervi.
Multumesc pentru raspuns,
Problema se pune altfel daca mama decide sa plece impreuna cu copilul, fara a avea vreo pretentie de la partener, poate fi acuzata de parasirea domicilului conjugal sau sa ajunga in alte extreme?
Buna seara,
NU EXISTA asemenea minune a parasirii domiciliului conjugal.
Asta era o marota pe vremea comunistilor pentru a impiedica nefericitele care luau bataie de 3 ori pe zi sa plece de la asa zisul barbat.
In cazul dumneavoastra nu exista domiciliu conjigal atata timp cat nu sunteti casatoriti ci cel mult domiciliu de concubinaj comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec cu copilul de acasa, ce am de facut? elisa_c elisa_c Buna ziua!eu v-am mai scris si va multumesc pentru promtitudine!doar ca lucrurile se inrautetesc si as vrea sa stiu ce am de facut.vreau sa plec cu fetita de ... (vezi toată discuția)
Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Copilul merge cu mine in cazul unui divort? andreea.dragan andreea.dragan Buna ziua! De cateva luni, la cateva zile este inevitabil sa nu am certuri acasa cu sotul... Motivele sunt diverse, plecand de la neintelgerile dintre mine ... (vezi toată discuția)