Buna ziua, pe scurt, anul trecut am produs un accident de circulatie: din neatentie am trecut pe rosu si am taiat calea unei doamne. Mi-am recunoscut vina, am rezolvat amiabil, i-am dat asigurarea (ASTRA asigurari). Acum dupa un an de la eveniment primesc instiintare ca sunt intervenient in procesul dintre reclamanta (doamna) si firma de asigurari ASTRA care este in faliment acum, iar fondul de garntare spune ca cererea doamnei de a plati daunele este inadmisibila si etc. Asadar, au mi-am respectat toate oe ebligatiile: am avut asigurare valabila la zi, mi-am recunoscut vina etc. Nu m-am prezentat la proces caci nu am avut timp. Se poate emite un mandat de aducere in acest caz?
Buna ziua,
Poate in primul rand sa il amendeze pentru tergiversare.
Poate, daca instanta considera ca este necesar, sa emita si mandat de aducere.
De ce nu transmiteti o intampinare prin care sa aratati ce doriti?
Eu doresc sa fiu lasata in pace! :) Este un proces in care nu am ce cauta! Eu am avut asigurare, procesul este intre firma de asigurari si doamna reclamanta! Ce articol de lege prevede obligatia intervenientului de a se prezenta la proces?
Este obligatorie citarea dvs in proces in calitate de intervenient fortat. Daca nu va citeaza, hotararea poate fi desfiintata.
Nu aveti nicio obligatie legala de a va prezenta daca primiti doar o simpla citatie. Citatii veti primi pt fiecare termen de judecat atata vreme cat nu va prezentati spre a lua termenul in cunostinta, dar asta e procedura normala. Nici amenda sau alte masuri nu vor fi luate daca nu se impune prezenta dvs personala.