In toamna anului 2010am colaborat ca agent cu o firmă de împrumuturi, după câteva luni am încheiat activitatea cu ei . În februarie 2016 am primit telefon de la aceea firmă precum că unul dintre contractele facute de mine este fals,că aceea persoană susține că nu a făcut niciodată împrumut și nu a locuit nicicând la acea adresă. Nu pot să îmi amintesc nici măcar chipul persoanei fiindcă am vazut-o doar o singura data când iam făcut contractul și susține că mint și că nu ea mia dat copie după buletin și adeverință de salariata.Acum mam trezit cu citație ptr suspect in fals și etc.Ce pot face Aștept răspuns urgent . Vă mulțumesc.
Aveti mai jos drepturile suspectului/inculpatului.
ART. 83 c.p.
Drepturile inculpatului
În cursul procesului penal, inculpatul are următoarele drepturi:
a) dreptul de a nu da nicio declaraţie pe parcursul procesului penal, atrăgându-i-se atenţia că dacă refuză să dea declaraţii nu va suferi nicio consecinţă defavorabilă, iar dacă va da declaraţii acestea vor putea fi folosite ca mijloace de probă împotriva sa;
#M2
a^1) dreptul de a fi informat cu privire la fapta pentru care este cercetat şi încadrarea juridică a acesteia;
#B
b) dreptul de a consulta dosarul, în condiţiile legii;
c) dreptul de a avea un avocat ales, iar dacă nu îşi desemnează unul, în cazurile de asistenţă obligatorie, dreptul de a i se desemna un avocat din oficiu;
d) dreptul de a propune administrarea de probe în condiţiile prevăzute de lege, de a ridica excepţii şi de a pune concluzii;
e) dreptul de a formula orice alte cereri ce ţin de soluţionarea laturii penale şi civile a cauzei;
f) dreptul de a beneficia în mod gratuit de un interpret atunci când nu înţelege, nu se exprimă bine sau nu poate comunica în limba română;
g) dreptul de a apela la un mediator, în cazurile permise de lege;
#M2
g^1) dreptul de a fi informat cu privire la drepturile sale;
#B
h) alte drepturi prevăzute de lege.
Pai, de ce va puneti problema prescriptiei raspunderii penale cand ar trebui sa va puneti problema ca fapta nu exista sau nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege.
Problema prescriptiei v-o puneti doar daca fapta exista. Intrebarea este: exista fapta?
In alta ordine de idei, daca in dosarul respectiv s-au facut acte de procedura cu privire la un participant (de exemplu firma la care ati lucrat), atunci intreruperea prescriptiei are efecte si fata de dvs.