avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare de divort

Buna ziua, tocmai am primit hotararea de divort de la tribunal. Din ce am inteles din auzite, ar trebuii legalizata? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:40, 4 Decembrie 2016
Nu nu trebuie lagalizata, aceste acte nu se legalizeaza.
Buna ziua,
Dupa scurgerea perioadei de 30 de zile in care aceasta poate sa fie atacata de oricare parte interesata (sot sau sotie), va trebui sa platiti o taxa de timbru de 5 lei si sa formulati o cerere de legalizare a sentintei.
Cu acestea si cu sentinta mergeti la judecatoria care a emis-o si o sa vi se puna o stampila pe ea care reprezinta legalizarea prin confirmarea faptului ca a ramas definitiva.
Va sfatuiesc sa platiti cam 3 astfel de taxe de 5 lei, sa mai faceti 2 copii xerox si sa va legalizati 3 exemplare avand in vedere ca va va trebui de mai multe ori pana, eventual, va recasatoriti.
Multumesc pentru raspuns. Inca o intrebare. La toamna vreau sa ma cunun. Va trebuii acum sa schimb buletinul? Sau il pot schimba atunci pentru totdeauna? (Tinand cont ca am revenit la numele de fata)
Este necesar să obțineți o nouă carte de identitate la schimbarea stării civile.
Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort legalizata ContSters307192 ContSters307192 Buna ziua,am un var si vrea sa se recasatoreasca ,dar nu are o hotarare de divort originala ca sa poata prezenta la starea civila,poate depune o copie ... (vezi toată discuția)
Hotărâre divorț Sburlan Ion Sburlan Ion De unde pot lua o hotărâre de divorț dacă pe cealaltă am pierdut o?Mulțumesc (vezi toată discuția)
Admitere facultate adinamiia adinamiia buna ziua vreau sa ma inscriu la o facultate si am o intrebare eu oficial sunt divortata desi locuiesc impreuna cu sotul si suntem impreuna inca ... (vezi toată discuția)