avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reducere varsta de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reducere varsta de pensionare

Va rog sa-mi spuneti cu cat se reduce varsta de pensionare pentru activitatea incadrata in grupa a doua de munca in procent de 100%, in perioada 10.06.1986 - 1.07.2003.
Cu multumiri,
Ioan Comanici
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:35, 5 Decembrie 2016
Grupa II a fost pana la 31/03/2001.
Grupa a II - a de dinainte de 10.04.2001 este echivalenta in prezent cu conditiile deosebite de munca. Pt perioada mentionata, aproximativ 17 ani si câteva zile reducerea varstei de pensionare este de 3 ani si 6 luni, doar daca persoana repectiva are stagiul complet de cotizare realizat aferent anului si lunii in care s- a născut, cf legii 263/2011
Daca ati lucrat doar in grupa II pana la 31/03/2001 reducerea este de 3 ani.
Daca dupa 01/04/2001 ati lucrat in conditii deosebite reducerea este de 3 ani si 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul vechimii pentru grupa i si ii de munca cumulate Solomonea Solomonea Buna ziua! Am si eu o intrebare daca ma puteti lamuri..... ! Tatal meu are varsta de 58 de ani si are munciti 11 ani la grupa I si 21 la grupa II ! Am inteles ... (vezi toată discuția)
Grupa a ii-a de munca George955 George955 Am lucrat ca sef formatie betoane (functie incadrata in cartea de munca) in perioada 1995-2004. Recent am iesit la pensie anticipat la 61 de ani dupa 38 de ani ... (vezi toată discuția)
Varsta pensie tudordiana tudordiana Buna seara, As vrea sa stiu la ce varsta se poate iesi la pensie pt urmatorul caz, va rog: -nascut in noiembrie 1957 -vechime 40 ani si 9 luni din care 29 ... (vezi toată discuția)