avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... SOMAJ
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

SOMAJ

angajat in perioada 01 10 2013 - 02 12 2016 jumatate de norma( 4 ore pe zi) am dreptul la somaj( incetarea a fost facuta cu art 65 alin 1
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 5 Decembrie 2016
Va incadrati cu stagiu minim de cotizare (12 luni = 24 de luni lucrate cu 4 ore/zi).

In aceasta perioada nu trebuie sa aveti CFP sau absente nemotivate si trebuie sa va grabiti pentru depunerea actelor.
Mesaj editat
@ oceausu

Dată post: Luni, 5 Decembrie 2016, 16:46
Subiect: somaj

la agentia de somaj din provincie m-am prezentat in data de 5 dec 2016 cu actele necesare.(mentionez ca am fost angajat in perioada 01 oct 2013 - 02 dec 2016 fara intreruperi.suspendari ,concedii fara plata,cu timp partial 4 ore pe zi).Inspectorul a constatat ca am vechime 11 luni si 28 zile din 02 dec 2014 pana in 5 dec 2016(aluat in considerare data la care m-am prezentat (5 dec 2016) nu data la care a incetat contractul si a propus ca firma sa-mi faca act aditional cu 8 ore pe zi pe luna noiembrie.Firma nu a putut sa faca acest lucru intrucat transmisese revisal pe 2 dec 2016.Atunci inspecoprul a propus sa se faca o reangajare in perioada 07 dec 2016-31 dec 2016 cu 8 ore.Toata ziua astazi m-a plimbat pe drum tinand cont ca eu locuiesc in alta localitate decat agentia de somaj.I-am explicat ca eu am citit in lege ca daca te prezinti in 10 zile de la data incetarii raportului de munca iau somaj de la data desfacerii,dar s-a suparat si mi-a spus ca nu am dreptul la somaj.Cum e bine?
--------------

Vedeti aceste discutii:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? cor980 cor980 buna ziua ma numesc florina pt prima data m-am angajat la o firma de patiserie pe data de 22-09-2010 pana la data de 31-12-2012 firma sa inchis incepand cu ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj daca sunt angajata? ildikokelp ildikokelp am lucrat 12 luni la o firma de unde m-au dat in somaj.am inceput sa-mi fac dosarul, dar intre timp mi-am gasit de lucru si ma angajeaza cu 4 ore.intrebare:pot ... (vezi toată discuția)
Somaj claudia-2013 claudia-2013 Buna ziua, as avea o intrebare: avand in vedere faptul ca in data de 07.09.2014 imi inceteaza contractul individual de munca pe perioada determinata conform ... (vezi toată discuția)