avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj daca sunt angajata?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj daca sunt angajata?

am lucrat 12 luni la o firma de unde m-au dat in somaj.am inceput sa-mi fac dosarul, dar intre timp mi-am gasit de lucru si ma angajeaza cu 4 ore.intrebare:pot beneficia de aj. somaj fiind angajata cu 4 ore?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:02, 23 Iunie 2011
1. Nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca aveti venituri din salarii, chiar si cu 4 ore pe zi.
2. Alegeti ori salariu ori indemnizatie de somaj. Poate salariu la 4 ore este mai mare decat indemnizatia de somaj.
3. Eu v-as recomanda sa faceti in felul urmator:
- inregistrati-va la Agentia de Somaj;
- apoi incheiati acel contract individual de munca (CIM) cu 4 ore pe zi dar pe perioada determinata (nu mai mult de 12 luni);
- in acest caz se suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa incetarea de drept a CIM pe perioada determinata (art.56i din Codul muncii);
- in acest fel va reluati somajul dupa incetarea CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cim pe perioada determinata antalia antalia Sunt pe punctul de a-mi intocmi dosarul pentru somaj, insa azi mi s-a propus un loc de munca pe perioada determinata de 4 luni de zile. Itrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Angajare popaangelica popaangelica in data de 8august 2011 am depus actele pt somaj.incepand cu data de 1septembrie am gasit alt loc de munca.nu stiu cat v-a merge si acolo.daca peste 4 luni ... (vezi toată discuția)
Suspendate ajutor somaj anicacoman anicacoman sc a intocmit contr de munca perioada determinata 3 luni se poate suspenda aj de somaj pe perioada contractului si in ce conditii (vezi toată discuția)