avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CIM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CIM pe perioada determinata

Sunt pe punctul de a-mi intocmi dosarul pentru somaj, insa azi mi s-a propus un loc de munca pe perioada determinata de 4 luni de zile. Itrebarea mea este daca accept acest loc de munca, dupa terminarea contractului am dreptul sa intru in somaj? (unele guri spun ca nu voi avea drept de somaj deoarece de bunavoie renunt la locul de munca, stiind dinainte ca este doar pe 4 luni).
Cel mai recent răspuns: antalia , utilizator 09:38, 18 August 2011
1. Dupa incetarea de drept a CIM pe perioada determinata, adica la data expirarii sale (art.56i din Codul muncii) puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj.
2. Daca ati depus deja dosarul de somaj atunci se va suspenda perioada de somaj pe cele 4 luni cat aveti CIM dupa care se reia somajul de unde a ramas.
Va multumesc foarte mult, e raspunsul pe care speram sa-l primesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj ? viomitrea viomitrea am lucrat 13 luni la una din cele 3 firme ( societati ) a unei companii, apoi la solicitarea mea (angajatului ) a incetat CIM cu durata determinata inainte ... (vezi toată discuția)
Nelamurire concediu pre/postnatal popanaid popanaid Buna ziua, Care sunt drepturile de care pot sa beneficiez in urmatoarea situatie : - sunt insarcinata, data preconizata a nasterii fiind 20 ianuarie 2012 ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj daca am vechime 6 luni? Georgeta_Maria Georgeta_Maria Va rog sa ma lamuriti. se poate primi somaj dupa ce imi expira c.m.i. pe perioada de 6 luni??? (vezi toată discuția)