avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... SOMAJ
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

SOMAJ

Buna ziua, as avea o intrebare: avand in vedere faptul ca in data de 07.09.2014 imi inceteaza contractul individual de munca pe perioada determinata conform art. 56 alin 1, lit. i, din Legea nr. 53/2003 Codul Muncii, pot lua somaj?
In 19 decembrie 2013 s-au facut restructurari si am fost data in somaj.In data de 10 ian. 2014 mi-am depus actele de somaj (pentru ca numai atunci mi-au dat decizia ) si am luat 2 luni somaj pana m-am reangajat. Am fost angajata cu 4 ore timp de 3 luni si acum cu 8 ore, inca 3 luni. In total anul asta o sa am 6 luni lucrate.
Am primit decizia de incetare cu data de 13.08.2014. Pot merge sa-mi depun actele la somaj daca pe decizie scrie ca inceteaza contractul in 07 septembrie? Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
claudia-2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: claudia-2013 , utilizator 18:47, 19 August 2014
1. Daca in timp ce erati in somaj indemnizat ati incheiat um contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata de cel mult 12 luni atunci se suspenda plata indemnizatiei de somaj care se va relua dupa incetarea CIM.

2. Mergeti la Agentia de Somaj cu o copie dupa decizia de incetare a CIM si solicitati repunerea in plata a indemnizatiei de somaj.
Va multumesc frumos pentru raspuns :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj speranta1977 speranta1977 Buna ziua, Sunt in somaj si vreau sa ma angajez iar angajatorul imi face carte de munca la patru ore pe perioada determinata de 3 luni. Daca la terminarea ... (vezi toată discuția)
Incadrare in somaj ContSters151108 ContSters151108 Am tot citit in forum din diferite cazuri dar nu m-am lamurit.Sunt in somaj de pe 27.01.2014 si intre timp am gasit ceva pentru o colaborare la o firma.Ce fel ... (vezi toată discuția)
Revenire la somaj speranta1977 speranta1977 Am fost in somaj si m-am angajat pe perioada de o luna. Am suspendat somajul si as dori sa-l reiau de unde am ramas. Pe 11 aprilie imi expira contractul si as ... (vezi toată discuția)