avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de Proprietari - montare sistem supraveghere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de Proprietari - montare sistem supraveghere video

Buna ziua

In Adunarea Generala sa hotarat sa se monteze un sistem de supraveghere video la intrarea in bloc si la parter.......2-3 persoane nu sunt de acord cu aceasta hotarare.
Intrebare: Se poate monta sistem supraveghere video daca sa hotarat in A.G.??

Multumesc
De drept la intimitate si viata privata ai auzit? Camerele se monteaza cu acordul tuturor locatarilor! Asociatiile fac cam ce vrea muschiul lor pe banii proprietarilor! Referitor la acel iesit de la pripon el trebuia reintegrat in societate de organele statului! De ce trebuie sa suport eu ce ar trebui sa faca statul roman?? Legislatia e clara in acest sens! Acordul scris al tuturor locatarilor! Daca un locatarnu e de acord nu se instaleaza acel sistem!
Punct! Adam Grecu a scris:

@cerban,
Personal inteleg si respect dreptul dumitale de a refuza montarea unor camere de supraveghere montate pe sptiul comun, insa poate majoritatea vecinilor dvs. sunt de acord cu montarea unor camere pe acelasi spatiu comun, da? Ei, cum procedam, vecinii dvs. au si dansii drepul sa i-a o hotarare?
Va garantez ca nimeni nu vrea sa se uite intr-un monitor sa vada cand pecati, cu cine plecati, cand veniti, cu cine veniti. Daca "cineva" ar fi interesat sa afle aceste chestiuni, va pot spune ca sunt metode mai la indemana de a va monitoriza traseul, orele - doar daca ar avea de castigat ceva.
Cine mi garanteaza ca acele imagini nu vor ajunge in spatiul virtual?

Cum credeti ca cineva (din cadrul asociatiei de proprietari) ar risca sa posteze informatiile stocate in spatiul virtual - cum ziceti dvs.? Pai abia in acest caz lucrurile ar luao razna, dar va asigur ca nu se intampla asa niciodata, sau daca s-ar intampla, cel care a facuto ar avea de suportat rigorile legii.
La noi la asociatie, mai mult de nevoie s-a montat un astfel de sistem de supraveghere, cerut de majoritate proprietarilor. S-a procedat legal, printr-o firma autorizata, s-au afisat acele simboluri specifice peste tot, cum ca spatiul comun este supravegheat video. Nu se mai arunca gunoaie peste tot, in bloc si pe langa bloc, nu se mai sparg geamurile, a incetat subit obiceiul ca niste derbedei sa-i faca nevoile fiziologice in casa scarii, etc.
La noi in oras, un puscarias a avut o tentativa de viol in liftul blocului (am mai postat linkul respectiv, aici, pe forum). Datorita imaginilor stocate, recidivistul (iesise cu cateva ore in urma de la "pripon"), organele de politie, l-au prins in foarte scurt timp.
Te gandesti ca in locul acelei femei ar fi fost sotia sau copilul cuiva, "nu spui cine"?
Dumneata te gandesti ca cineva de la asociatie vrea sa afle cand pleci la serviciu, da? Bravos!

e opinia dv.! dar legislatia spune clar! drept la intimitate si opozitie!! ca sa nu mai spun de dreptul de a mi alege furnizorul! fiind asociatie nu pot face asta!! alegand furnizorul pot avea un tarif mai mic! nu mai zic de salariile de la presedinte in jos!! deci economie pe toate planurile! si respect!
si cine garanteaza ca imaginile nu ajung in alta parte?? astept un raspuns pertinent utilizator dan!
s ar putea sa aveti probleme!! incalcati constitutia!! art.26!!
Nu ar vrea cineva montajul camerelor pt ca in cazul nostru s-a ales cel mai scump kit-de aprox 10000 lei- cu 10 camere! In continuare sistemul necesita si mentenanta, nu doar montaj, deci cheltuielile se vor mari.
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2018
vladescu30, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere! ionut.nicolin89 ionut.nicolin89 Buna ziua, locuiesc intr-un complex nou de blocuri. Asociatia doreste instalarea camerelor de supraveghere in complex. Conform GDPR, daca nu ma insel, si ... (vezi toată discuția)
Sistem de supraveghere alexmihalache alexmihalache Buna ziua. Am si eu o intrebare! in blocul in care locuiesc sau instalat 6 camere de supraveghere 1 camera bate fix pe usa apartamentului meu si ma deranjaza ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru instalare camera video scara blocului cospreda cospreda Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti in ce conditii se poate monta o camera video de supraveghere in scara blocului? La o asociatie de prorpietari e ... (vezi toată discuția)