avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca pe perioada determinata

Buna ziua, in urma cu 1 an am fost angajat la o societate, pe perioada determinata, pe postul unui salariat aflat in concediu medical. In decembrie, titularul postului se va pensiona medical, adica contractul acestuia va inceta si bineinteles si contractul meu. Angajatorul va trebui sa-mi faca fie un nou contract de munca (acum perioada era clara "pe perioada suspendarii CIM a dlui X...", fie sa-mi dea decizie de incetare a CIM si preaviz, corect? Este obligat angajatorul sa ma angajeze pe postul ramas liber prin pensionarea fostului titular? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:29, 7 Decembrie 2016
In situatia descrisa de dvs:
- nu se acorda preaviz

- angajatorul nu are obligatia sa va angajeze pe postul ramas liber prin pensionarea fostului titular
Multumesc pentru raspuns, insa de ce nu primesc preaviz?
Preavizul se acorda numai in caz de demisie sau concediere in baza art.61 lit.c si lit.d , art.65 si art.66 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu actul aditional la cim ContSters304190 ContSters304190 in legatura cu actul aditional la cim am si eu o nelamurire... eu am avut cim pe o perioada determinata. dupa ce a expirat aceasta perioada am mai semnat un ... (vezi toată discuția)
Preaviz in perioada de proba? werepairit werepairit Buna dimineata, Este corect ca angajatorul sa solicite respectarea preavizului in situatia in care un angajat isi anunta intentia de a pleca din companie in ... (vezi toată discuția)
Incetare cim art 55, lit b alcibiade alcibiade Buna seara, In conditiile in care am solicitat prin depunerea la registratura unitatii in data de 07 a cererii privind incetarea CIM in data de 08, conform ... (vezi toată discuția)