avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul crestere copil timp de 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul crestere copil timp de 2 ani

Buna ziua,
Prietena mea a nascut acum 2 luni, in prezent sunt angajat pe perioada nedeterminata de aproximativ 2 luni. Proaspata mamica nu lucreaza si nici nu realizeaza venituri. Doresc sa ma ocup de cresterea copilului deoarece trecem printr-o perioada grea (avand impreuna inca o fetita de 3 ani), neavand ajutor din partea nimanui. In ce conditii as putea asta? Precizez ca am lucrat (pe perioada determinata ) din luna iunie 2014 pana in luna octombrie 2015, apoi am fost plecat din tara 8 luni (ne mai fiind angajat), dupa care m-am reangajat din luna iulie (iulie-oct 2016 pe perioada determinata, oct. pana in prezent pe perioada nedeterminata. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:44, 6 Decembrie 2016
Akino a scris:

Buna ziua,
Prietena mea a nascut acum 2 luni, ....

In speta, reiese ca data nasterii copilului este in luna octombrie 2016. In acest caz, perioada eligibila pentru CCC este noiembrie 2014 - octombrie 2016.

... Precizez ca am lucrat (pe perioada determinata ) din luna iunie 2014 pana in luna octombrie 2015, apoi am fost plecat din tara 8 luni (ne mai fiind angajat), dupa care m-am reangajat din luna iulie (iulie-oct 2016 pe perioada determinata, oct. pana in prezent pe perioada nedeterminata. ...

Perioade eligibile : noiembrie 2014 - octombrie 2015 (12 luni) ; iulie - octombrie 2016 (4 luni)

In concluzie, puteti beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Va multumesc!
Conteaza daca sunt casatorit cu altcineva? Deci nu sunt casatorit cu mama copilului. Am recunoscut copilul si poarta numele meu.
Parintii copilului pot beneficia de indemnizatia pentru CCC indiferent daca sunt sau nu casatoriti.

In situatia in care nu sunt casataoriti, se va dispune efectuarea unei acnchete sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal LambruCristiana LambruCristiana Buna seara! Am lucrat din iulie 2014-iulie2016 apoi am intrat in somaj(inchidere punct de lucru)din august 2016-aprilie2017.In noiembrie 2016 m-amangajat cu un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ! ContSters388630 ContSters388630 Buna ziua ! In luna iunie 2013 am terminat 11 clase. In luna septembrie a aceluiasi an, am nascut . Pana in octombrie 2015 am beneficiat de indemnizatie. Nu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil adda16 adda16 Buna ziua. Am avut contract de munca la o firma din data de 1 iulie 2015 pana in 30 noiembrie 2015 dar luna noiembrie am fost in concediu fara plata. Din 9 ... (vezi toată discuția)