Buna ziua ! In luna iunie 2013 am terminat 11 clase. In luna septembrie a aceluiasi an, am nascut . Pana in octombrie 2015 am beneficiat de indemnizatie. Nu am mai continuat liceul si nici nu m-am angajat. Am fost si sunt casnica. Pe 13 MAI anul acesta voi naste al doilea copil. Vreau sa stiu daca voi mai beneficia de indemnizatie luand in calcul noua lege. Multumesc !
1. Cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC2) sunt iunie 2015 - mai 2016.
2. Dvs. nu aveti acoperite lunile noiembrie 2015 - mai 2016 deci nu puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC2.
3. - Cred ca veti putea solicita indemnizatie pentru CCC2 dupa 1 iulie, de cand se vor aplica prevederile Legii 66/2016, deoarece in cele 24 de luni premergatoare nasterii copilului (iunie 2014 - mai 2016) aveti cele 12 luni necesare.
- In perioada noiembrie 2014 - octombrie 2015 ati beneficiat de indemnizatie pentru CCC1 si aceasta perioada este eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC2.
4. Pentru un raspuns oficial va recomand sa va adresati ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro