avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei sau probleme juridice de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna dimineata,v-as ruga sa-mi spuneti,daca in cazul in care am fost casatorita prima data si am avut apartamentul dat de la inteprinderea unde am lucrat, cu chirie,iar dupa divort am ramas cu copilul in ap.,apoi m-am recasatorit si am cumparat ap.de la Conti ,dupa 13 ani de la divort ne-avand copii cu el si platind ratele din salariul meu,el neavand serviciu in mare parte, dar l-am trecut in contract ne-gandindu-ma la ce v-a fii ,cum imi pot recupera titlul de propietar al ap. acum fiind recasatorita de 10 ani si avand inca un copil ? VA MULTUMESC ANTICIPAT .
Cel mai recent răspuns: mircea barbu , utilizator 19:55, 2 Septembrie 2009
Din pacate , in niciun fel.Orice conventie contrara regimului matrimonial de bunuri e nula .
Bunul va fi supus partajarii(- e comun) , insa plata pretului va fi avute in vedere de catre instanta de judecata ,cand va determina cota parte din dreptul de proprietate.
Multe multumiri .
dar l-am trecut in contract ne-gandindu-ma la ce v-a fii

Nu are relevanta ca fostul sot e parte contractanta.Atata vreme cat bunul a fost dobandit in timpul casatoriei acesta are calitatea de bun comun , insa contributia materiala va fi avuta in vedere cand va fi sistata coproprietatea.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Am inteles,multumesc.Insa cum ii pot face mutatia sotului actual,ne-avand partajul cu fostul?
Sotul dumneavoastra are si el un drept de proprietate asupra bunului .In urma aflarii pozitiei acestuia , ati putea daca va permite sa va mutati cu actualul sot.(insa un simplu acord se poate transforma in dezacord.)
Cea mai limpede situatie e cea a sistarii starii de coproprietate , prin partaj , care poate fi unul conventional , daca va exista buna invoiala , sau unul judiciar , daca sunt disensiuni .
(putand imbraca forma atribuirii bunul imobil dumneavoastra, existand , insa o obligatie de a plati o sulta , o suma de bani ce intregeste dreptul de proprietate al fostului sot ).
Succes;)
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Cote moștenire. elenaref elenaref in 2004,m-am recasatorit cu fostul sot(noi am avut si partajul facut la divort,un ap.de camere din care mie mi-a revenit 1/2 si lui 1/2)in 2012 sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Partaj-in urma divortului Mihaill Mihaill In urma divortului trebuia sa facem partajarea bunurilor pe cale amiabila.Datorita neintelegerilor nu am putut face aceasta.Nu am avut bani pt. a continua ... (vezi toată discuția)
Proprietate imobiliara (cu teren si bunuri aferente) dupa divort Eavy Eavy Buna ziua, Dupa divort nu am facut partajul bunurilor, ramanand bun comun,iar fiul nostru beneficiaza de ele de aproximativ 7 ani. Fiecare sot si-a refacut ... (vezi toată discuția)