In urma divortului trebuia sa facem partajarea bunurilor pe cale amiabila.Datorita neintelegerilor nu am putut face aceasta.Nu am avut bani pt. a continua partajarea bunurilor pe cale judecatoreasca.Intre timp [sunt 9 ani de la divort] m-am recasatorit si m-am mutat la domiciliu actualei mele sotii,pastrind pe cartea de identitate domiciliu la apartamentul obtinut cu fosta mea sotie.Expirindu-mi cartea de identitate ,si actele fiind la fosta sotie am vrut sa i-mi refac buletinul pe adresa ap.meu.Fosta sotie a refuzat sa imi dea actele,a schimbat yala de la apartamentul nostru comun si ma trmis la actuala sotie pt.a-mi reface actul de identitate.Intrebarile mele sunt:-poate sa fi facut in lipsa mea fosta sotie partajarea bunurilor?-cum pot patrunde in locuinta mea fara sa fiu acuzat de ceva anume?Va multumesc.
Actiunea de partaj nu este prescriptibila, deci o puteti introduce si acum. Ma indoiesc sa o fi facut fosta dvs. sotie, deoarece ati fi fost citat.
Va sfatuiesc sa nu intrati in apartamentul comun (mai ales dupa atatia ani) cu forta, pentru a nu putea fi acuzat de violare de domiciliu si/sau furt.
Sfatul meu ramane acela de a cere partajul bunurilor comune in care apartamentul este probabil unul din cele mai importante.
Va sfatuiesc sa anajati si un avocat. Oricum, ar trebui sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa astepte 9 ani sa va expire CI si apoi sa puteti reveni intr-un domiciliu in care in tot acel rastimp nu ati mai locuit, ca si cum fosta dvs. sotie nu ar avea dreptul la propria ei viata.
Este clar insa ca aveti dreptul la partea ce vi se cuvine din bunurile comune (dar ea poate insemna si plata corespunzatoare partii ce va revine.)
In caz de neintelegere, instanta de judecata va gasi o solutie echitabila de rezolvare.
Este adevarat, dar cred ca daca i se pare normal sa intre dupa 9 ani in apartament, atunci i-ar fi fost foarte simplu sa verifice temporar cutia de scrisori sau, spre si mai mare siguranta, putea intreba postasul. Acesta stie cand aduce cuiva, in mod repetat, citatii. Ca prim aspect. Din alt punct de vedere insa, o hotarare de partajare data de o instanta din Romania, fiind urmarea unei actiuni la instanta domiciliului sau, ar fi putut fi cautata atat pe la arhiva instantei cat si pe portalul acesteia. Se poate cere si acum in arhiva pentru a se verifica existenta unei astfel de hotarari. (sau se poate introduce partajul si se va vedea daca se invoca de catre partea adversa exceptia autoritatii de lucru judecat. :D )
Am plecat din casa acum 4 ani,si am avut in grija mea si copiii,ea fiind plecata prin Italia.Detine-am 2 proprietati:apartamentul obtinut de la serviciul meu,si o casa la tara cu 2 ha de teren.La divort ea locuia la tara si in urma intelegerii avute urma sa ramin eu cu ap. si ea cu casa si terenul de la tara.Dupa revenirea din Italia ,am fost de acord sa-i fac buletin la oras [ca il avea la tara] si drept rasplata nu m-ai pot sa-mi fac in prezent actul de identitate pe casa mea.
In cazul acesta ar fi fost bine "sa-i faceti buletinul" pe acea adresa, dar fara sa lasati actele casei in posesia dumneaei. Astfel ar fi ramas in posesia casei cu acordul dvs. dar actele ar fi ramas la dvs. Oricum, spre deplina clarificare a situatiei juridice a bunurilor, revin cu sfatul partajarii judiciare a acestora.
Succes!
Alte discuții în legătură
Parasire domiciliu
ady58
sunt casatotit de 28 ani si sotia a parasit domiciliul luandu-si doar lucrurile personale . ce se poate face legal nefiind cale de intoarcere /? nu avem copii ... (vezi toată discuția)
Partaj divort
gabriela22
Buna ziua,
Am un apartament cumparat de paruntii mei inainte de casatorie. Apartamentul este pe numele meu de fata.
Va rog sa-mi spuneti daca in urma unui ... (vezi toată discuția)