avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conducere fara permis... recidiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Conducere fara permis... recidiva

Buna ziua... Va rog din suflet sa ma ajutati... Acum 2 ani de zile am fost depistat la volan cu o alcoolemie de 0.66 la mie in aerul expirat, 1.2 in sange prima proba, 1.0 a doua proba... Mi s-a suspendat permisul de conducere, am primit o sentinta de 9 luni inchisoare cu suspendare si 2 ani de probatiune, am facut recurs iar recursul are loc in 16 ianuarie 2017(peste o luna) Acum 2 zile m-a pus dracul de m-am suit la volan si am oprit la semnalul agentilor rutieri... 0.77 in aerul expirat :(( dupa o zi de munca 17 ore si nemancat a fost nevoie doar de 3 beri... :(( stiu ca am fost inconstient avand in vedere ca am si 2 copii :( In niciunul din cauze nu au existat evenimente de niciun fel (nu am ranit pe nimeni si nu am produs pagube materiale ... Intrebarea mea este : Am vreo sansa sa scap fara inchisoare?#-o#-o#-o#-o#-o
Din cate inteleg ati savarsit alte infractiuni in termenul de supraveghere, daca veti fi condamnat la pedeapsa inchisorii, se revoca suspendarea si veti executa pedeapsa rezultanta in regim de detentie.
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
deci imi da si un an jumate si cat imi da si la conducere fara permis ?
pei si daca mi se termina anu acela jumatate si controlu si poate sa imi dea cu suspendare ?ca nu mai sunt recidivist dar conducerea am facut-o in timpul cand am fost ???
Nu.
ART. 97 c.p.
Anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana condamnată mai săvârşise o infracţiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, suspendarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.
(2) În caz de concurs de infracţiuni sau pluralitate intermediară, instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei rezultante, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 91. Dacă se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, termenul de supraveghere se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a pronunţat anterior suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere sub influența alcoolului Cornel cristea Cornel cristea Bună ziua.daca am pedeapsa cu suspendare pentru loviri sau alte violențe,și mă prins la volan băut ce se poate întâmpla.adica are legătură una cu alta? (vezi toată discuția)
A doua infractiune cu alcoolemie alinu87 alinu87 Buna ziua,in 23.05.2010,am avut un accident cu aclcoolemie de 0,82 in aerul expirat si mi-sa anulat permisul si am executat 1 an si 8 luni cu suspendare,in ... (vezi toată discuția)
Salut am și eu o întrebare, conducere fără permis Hoanca ionut Hoanca ionut Cu puțin timp înainte sa iau permisul, defapt eram în școala de șoferi când am fost prins la volan fără permis, după care cam la 6 luni după ce am ... (vezi toată discuția)