avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani dobândiți înainte de căsătorie.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani dobândiți înainte de căsătorie.

Dacă sa zicem ca înaintea căsătoriei dispun de o anumită suma de bani as dori sa știu dacă după căsătorie ceea ce voi achiziționa cu acei bani vor intra la bunuri comune?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:38, 8 Decembrie 2016
Practic sunt bunuri proprii banii în acest caz.
Faceți însă acte ca lumea ca sa nu va complicați.
Banii se pot duce repede...
Nu, dacă specificați în actul de achiziție provenienta banilor cu care cumpărați.
Dacă va cumpărați bunuri mobile, multe și mărunte dar de suma mare care contează, ar fi bine sa adoptați la căsătorie regimul separației de bunuri, se încheie o convenţie matrimoniala, inventar cu ce bunuri aveți dvs și ce veți cumpăra ulterior pe numele dvs vor fi bunuri proprii ale dvs
Buna seara,
Puteti sa incheiati o conventie matrimoniala si nu exista nicio problema.
Căsătoria a avut loc. Achiziționarea este după căsătorie
Deci nu avem o separare de bunuri.

Despre achiziționarea a ce tip de bunuri vorbim ?

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
apartament dobândit înaintea căsătoriei. o convenție matrimonială mă ajută să nu-i pierd valoarea dacă îl voi vinde și vom cumpăra altul, după căsătorie? Nustiucine Nustiucine Salutare. As dori sa stiu raspunsul la cateva intrebari legate de conventia matrimoniala deoarece anul acesta ma voi casatori. Momentan am un apartament pe ... (vezi toată discuția)
Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)