avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de inserție

Mai beneficiez de stimulent de inserție pt copil încadrat in grad de handicap daca nu reînnoiesc certificatul? Certificatul actual este valabil pana pe 12.01.2017 iar copilul este născut pe 29 Aprilie. Iar eu încep serviciul pe 13 Decembrie 2016. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 7 Decembrie 2016
art.7 din OUG 111/2010 :
............
(2) Pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de inserţie se prelungeşte astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) şi (2).

Pentru a primi un raspuns cat mai concludent adresati-va, ANPIS - Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, email : secretariat@mmanpis.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului rodicadragan rodicadragan Buna ziua Va rog, daca puteti sa ma luminati in privinta aplicarii legii 66/2016, mai exact cu privire la stimulentul de insertie acordat pana la implinirea ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie-noua lege mardiniuc mardiniuc Buna ziua Ma aflu in urmatoarea situatie: am nascut pe 29.06.2014. Am fost in CIC, iar de la 1.09.2015 m-am intors la serviciu si beneficiez de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent insertie l66/2016 OanaGeorgescu OanaGeorgescu Buna ziua, Va rog sa ne ajutati (pe beneficiari si pe cei de la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială) sa clarificam cum se vor aplica ... (vezi toată discuția)