avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata CAS pentru pensionare anticipata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata CAS pentru pensionare anticipata

Pentru o persoana de sex masculin, in varsta de 60 de ani, care este perioada maxima pentru care se poate achita CAS-ul, in vederea pensionarii?
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2016
elenac59, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 7 Decembrie 2016
Legea nr.186/2016 permite completarea stagiului de cotizare la pensie numai pentru ultimii 5 ani in urma , calculati de la data încheierii contractului de asigurare socială.
In speta ,vorbim despre perioada 2011 -2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea de vechime de catre un pensionar interval interval Am un unchi, pensionar de vreo 10 ani, care fara vreo 2-3 luni n-a indeplinit stagiul normal de cotizare (cred ca atunci era de 25 de ani). In situatia lui ... (vezi toată discuția)
Legea pensiei mavrodinioan mavrodinioan Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce suma trebuie sa platesc pt a cumpara 5 ani vechime 2011-2016 si daca cu cei 5 ani cumulez decat 14 ani imi mai pot platii ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva a contributiei la pensie LiaCernea LiaCernea Buna ziua, Locuiesc in strainatate din anul 1987. Imi lipsec 2.5 ani din cei 15 necesari pentru a beneficia de pensie. Legea 186/2016 imi permite plata ... (vezi toată discuția)