avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... legea pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

legea pensiei

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce suma trebuie sa platesc pt a cumpara 5 ani vechime 2011-2016 si daca cu cei 5 ani cumulez decat 14 ani imi mai pot platii anticipat un an? am 60 de ani. multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 21 Februarie 2017
Pentru 5 ani veti plati aproximativ 14500 de lei.
Da.
Puteti plati anticipat pentru 1 an.
Veti putea sa va deschideti drepturile dupa trecerea acelui an.
Din 2011 nu se mai poate plati ... Legea nr.186/2016 permite completarea stagiului de cotizare la pensie numai pentru ultimii 5 ani in urma , calculati de la data încheierii contractului de asigurare socială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cas pentru pensionare anticipata elenac59 elenac59 Pentru o persoana de sex masculin, in varsta de 60 de ani, care este perioada maxima pentru care se poate achita CAS-ul, in vederea pensionarii? Va ... (vezi toată discuția)
Cumpararea de vechime de catre un pensionar interval interval Am un unchi, pensionar de vreo 10 ani, care fara vreo 2-3 luni n-a indeplinit stagiul normal de cotizare (cred ca atunci era de 25 de ani). In situatia lui ... (vezi toată discuția)
Cumparare de vechime costel01 costel01 Buna ziua.Am o vechime in munca de 8 ani,datorita faptului ca m-am dedicat cresterii copiilor la vremea respectiva iar acum de curand am aflat ca poate fi ... (vezi toată discuția)