avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plata daune
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plata daune

In urma unui proces penal, instanta a hotarat sa mi se plateasca daune de catre parat in valoare de 1000 de euro, fara insa ca sa primesc niciun fel de instructiuni in acest sens. Care este procedura de urmat in acest caz ? Eu locuiesc in strainatate. Ce pot face in aceasta situatie ? Exista vreun termen in care datoria s-ar prescrie daca nu o revendic in termenul respectiv ? Sentinta e veche de vreo 3 luni. Ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia baniilor care mi se cuvin ca urmare a sentintei judecatoresti ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 13:28, 7 Decembrie 2016
Solicitati in scris paratului sa va plateasca respectiva suma, iar daca refuza, adresati-va executorului judecatoresc. Daca paratul este insolvabil (nu are bunuri, venituri etc.) atunci cheltuielile de executare nu le veti putea recupera.

Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere despagubire adyzzy85 adyzzy85 Buna ziua in anul 2008 am plecat din tara sa lucrez in Cipru, am plecat printr-o firma de plasari locuri de munca instrainatate , condiitile de cazare si de ... (vezi toată discuția)
Refuzul paratului la raspunsul instantei mihneaandrei mihneaandrei Buna, intr-o speta legata de firma, am avut castig de cauza impotriva paratului care scrisese o serie de materiale online (defaimatoare, neadevarate) care au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cum se acorda daunele morale in cazul unei sentinte ... veronicam veronicam Buna ziua! Cum se acorda daunele morale in cazul unei sentinte civile definitive, dacă debitorul nu are nimic pe numele lui. Care este modalitate de punere ... (vezi toată discuția)