avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mi a fost deschis dosar să mi ia tatăl copilul după ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mi a fost deschis dosar să mi ia tatăl copilul după 7ani la mine

Buna ziua,in 2014 am divorțat si minora de 5 ani mi a fost dată mie la domiciliu,tatal să dea pensie,custodie comuna.deodata pe 5 dec acum după ce 7 ani am crescut copil fără tată care a plecat de acasă,m am trezit cu dosar în care el cere copil total,eu să dispar jignită ca s nebuna,sa i s-au pensie alimentara eu ca femeie în tratament de hernie disc fără lucru momentan,,m a denigrat,a spus tot ce se punea mai rău furan mailuri si sms su denigrandu ca să nu mai dea pensie.ce trebuie să fac,cat mă costă nu an bani,daf copilul cu mine va rămâne până mor.ce șanse am?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:21, 8 Decembrie 2016
Intrebarea e ce sanse are el mai repede decat ce sanse aveti dvs.

Tatal va trebui sa demonstreze in instanta ca dvs nu sunteti in masua sa cresteti in conditii optime copilul si ca el are aceste posibilitati, astfel ca minorului i ar fi mai bine langa tata decat langa mama. Atentie ca nu vorbim strict de posibilitati materiale ci si de confortul emotional al copilului, de rezultatele scolare etc.

Daca nu aveti venituri sa puteti angaja un avocat, atunci - la momentul la care primiti actiunea tatalui - formulati in scris cerere de ajutor public judiciar sub forma asistentei juridice prin avocat din oficiu, depunand in sustinerea cererii dvs dovada veniturilor si a cheltuielilor carora trebuie sa le faceti lunar fata.
Depinde foarte mult de motivele tatalui, de dorinta copilului. Daca dumneavoastra nu aveti conditii, posibilitati materiale sa o ingrijiti, daca copilul doreste la tata, atunci sansele sunt de partea lui mai ales ca in momentul asta nu aveti nici un venit. Unde locuiti, exceptand pensia alimentara din ce va intretineti?

daf copilul cu mine va rămâne până mor

Nu este deloc o gandire sanatoasa sau normala pentru copil in primul rand si apoi pentru dumneavoastra. Copilul are doi parinti, daca din cauza anumitor probleme sau circumstante dumneavoastra nu va mai puteti ingriji de ea cum trebuie, atunci e firesc sa mearga la tata. Pe primul loc pentru dumneavoastra asa cum e si in fata legii ar trebui sa fie binele copilului nu ambitia dumneavoastra.
In plus, deduc ca nici sa isi faca o familie nu are voie minorul daca asta ar insemna sa plece de langa dumneavoastra. Iar, nu e normal deloc.

Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2016
When, utilizator
La mine are sigur condiții mai bune,aici a stat 7ani,e școală lângă casă,ea vrea să stea aici,nu la el,mama tine casa si da mai mult ca el,eu am mai lucrat dar cu hernie nu prea pot.am promisiuni dar fac fizioterapie acum,sunt spre operație.normal ca la noi are condiții mai bune,apoi tatăl zice că are să-l minim,e singur si la Servici.dar nu eu am declanșat,nici nu avea drept de vizita si i am dat,el nu vrea da mai dea pensie si a recurs la a lua copilul.ceea ce e o faptă f rea.eu am 3camere,el 2.la mine e mai bine,e mama,nu cred că trebuia deschis procesul asta dacă tot la fel va fi,din orgoliul lui,cu atâția bani dădeam la copil.e mare răutate ce a făcut din orgoliu pt bani,nu iubește copilul.
Cum nu iubește copilu' dacă îi plătește 600 lei pensie de bună voie și nesilit de nimeni`?!
600 lei lunar plătită benevol este o sumă destul de decentă pentru 1 singur copil.
Ați precizat în alt topic cuantumul de 600 lei, când de fapt la salariul minim legea l-ar obliga la maxim 230 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara marire ContSters410033 ContSters410033 Buna ziua,in 2014 am divorțat,sotul e plătit cu minim în acte dar așa are triplu,si a luat si Masina,fapt pt care mi a dat 6mil pensie.au trecut 2 ... (vezi toată discuția)
Incredintare copii divort dienutza80 dienutza80 Buna ziua. As vrea sa stiu, in cazul unui divort, ce sanse am sa-mi fie incredintati ambii copii, cu varste de 2 si 4 ani, chiar daca sotul e de acord sau nu? (vezi toată discuția)
schimbare domiciliu minor ContSters411836 ContSters411836 Buna ziua Va prezint situatia mea! In urma unei relatii extraconjugale pe care am avut-o cu un barbat la randul lui casatorit, a rezultat un copil care acum ... (vezi toată discuția)