avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor care nu poate venii la termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor care nu poate venii la termen

Buna ziua,am un termen pe 15.12 iar martorul propus de mine intr-un dosar reziliere contract nu poate venii la termenul din 15 dar la urmatorul va veni cu siguranta.Ce pot face in acesta situatie deoarece este ultimul termen pe fond si as dori sa amin acest termen pentru ca depozitia lui ma ajuta.Pot depune eu sau martorul o cerere de aminare sau ceva care sa ma ajute.Martorul nu poate venii din cauza unor probleme familiare
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: SAUNDU , utilizator 10:10, 7 Decembrie 2016
Martorul trebuie sa faca dovada imposibilitatii de prezentare (atentie ca nu e suficienta doar o cerere), iar dvs sa solicitati un termen pentru acest fapt.
Va multumesc,dar motivul este ca va fi plecat din Bucuresti si nu pot sa-l oblig sa fie pe 15.12 aici.Sincer nu stiu cum sa procedez,sint putin amagit ca nu pot cere un termen pe acest motiv.
Este si aceasta luna mai grea iar fiecare are de rezolvat anumite probleme.
Va multumesc
Dacă martorul a fost citat se poate amână dar va trebui sa precizați.
Dacă v-ați obligat sa aduceți martorul situația va fi mai complicata.Faceti rost de dovada ca nu se poate prezenta ca este plecat.
Cind am depus intimpinarea am precizat si martor.Instanta la citat(a trimis citatie la domiciliu).
Dupa cum inteleg va trebui sa fac dovada lipsei martorului.Pot avea consecinte lipsa martorului?
Va multumesc
Lipsa nejustificată a martorului poate determina fie amendarea acestuia si aducerea cu mandat, fie decăderea dvs din proba.

Tot in mod justificat poate fi înlocuit martorul ( daca e posibil in functie de situația de fapt) dar este indicat sa nu solicitați un alt termen pt administrarea acestei probe ci sa aveti noul martor prezent spre a fi audiat.

Alte discuții în legătură

Eventuală neprezentare la audiere DragosVoicu DragosVoicu Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu o informaţie. Dacă o persoană este citată la Parchet (în calitate de martor sau în calitate de suspect - nu ... (vezi toată discuția)
În urmă cu câțiva ani am dat declarație într-un dosar penal, iar acum sunt citat ca martor. de ce trebuie să mă prezint iar? walter22 walter22 Buna ziua! acum cativa ani, m-am dus la un cabinet medical sa-mi fac fisa medicala pentru permisul auto. Acolo la acel cabinet se faceau niste \"magarii\" iar ... (vezi toată discuția)
Declaratie adypompy adypompy declaratia scrisa a unui martor poate fi luata ca proba intr-un proces civil?persoana respectiva nu se poate deplasa in instanta din motive obiective(programul ... (vezi toată discuția)