avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Platesc cotizatii CAS dar nu am medic de familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Platesc cotizatii CAS dar nu am medic de familie

Buna ziua va rog sa ma ajutati.
Am fost la un medic de familie inscris...si nu am mai vrut la el,eu sunt angajat si dat fiind faptul ca nu am doc de familie nu imi pot lua concediu medical ca nu are cine sa imi dea. Problema este ca trebuie sa astept 6 luni sa ma reanscriu la un alt doctor. Alta problema este ca platesc in fiecare luna CSA si nu beneficiez de un drept al meu. Ce este de facut? Statul dat in judecata?
Va rog mult sa ma ajutati cat mai repede posibil.
Va multumesc tuturor!
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 14:33, 14 Decembrie 2016
Buna ziua,

Cred ca cel mai bine este sa incercati sa discutati cu medicul de familie actual și sa obtineti concediul medical daca nu au trecut cele 6 luni de la data la care v-ati inscris pe listele lui. Daca acesta refuza nejustificat eliberarea certificatului, atunci puteti sesiza autoritatile competente.

Din practica, stiu ca nu puteti opta pentru alt medic de familie daca nu au trecut cele 6 luni.

O zi buna!
In prezent nu am niciun medic de familie...problema este ca probabil nu sunt singura persoana in aceasta mica Romanie si ma intreb cum si de ce Statul Roman se foloseste de niste bani pentru care nu ofera nimic. Unde se duc banii mei pentru care muncesc 8 ore pe zi..poate chiar 12 si de mine depinde viata a milioane de conducatori auto? Inteleg ca asta este Romania cu bune si cu rele dar eu nu am decat obligatia de-a plati doar taxe?
Va puteti inscrie la orice medic de familie doriti daca in ultimele 6 luni nu v-ati ales deja alt medic. Daca vi l-ati ales, mergeti la cel la care v-ati inscris. Dacă nu vă mai place medicul la care v-ati inscris, nu inseamna ca nu aveti medic de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medic de familie nesolicitat andreeavaln andreeavaln Buna ziua, m-am trezit si eu cu mai putin de o luna in urma, inscrisa la un alt medic de familie decat cel solicitat de mine. Povestea sta in felul ... (vezi toată discuția)
Doresc sa ma angajez, dar n-am asigurare pentru a ma inscrie la medic de familie. robert paul robert paul Buna seara.Nu sunt inscris la un medic de familie deoarece nu am lucrat un timp si am inteles ca trebuie sa fii asigurat pentru a te inscrie la doctorul de ... (vezi toată discuția)
Gravida in somaj vasile paulina vasile paulina Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu un sfat. Sunt insarcinata in 2 luni, somera si mai am 2 luni de somaj. Care ar fi posibilitatile sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)