avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie concediu de odihna

Buna ziua! Lucrez la o firma din august 2016 si vreau sa stiu daca am dreptul sa cer zile de concediu odihna pe acest an (august - decembrie 2016) si indemnizatie co aferenta acestei perioade? Multumesc! O zi buna.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:56, 7 Decembrie 2016
Aveti dreptul la zile de CO aferente perioadei mentionate de dvs.

Codul Muncii nu mai reglementeaza acordarea CO dupa desfasurarea unei anumite perioade de timp lucrate.

CO se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata

Pentru perioada concediului de odihnă beneficiati de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.

Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu si se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculează co Petre3737 Petre3737 Am lucrat tot anul2016 cu salaru minim pe economie iar din 01 2017 am pus demisia (vezi toată discuția)
Concediu de odihna legal adriana2608 adriana2608 O persoana angajata la 01.01.2014,are dreptul la concediu de odihna in acest an?In ce cuantum? (vezi toată discuția)
Concediu la cim de 4h/zi mlc1 mlc1 Buna ziua, va rog sa imi suneti la un contract de 4 ore pe zi perioada nedeterminata se poate pune un nr minim de 11 zile de concediu pe an? Multumesc. Dar ... (vezi toată discuția)