avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se calculează co
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se calculează co

Am lucrat tot anul2016 cu salaru minim pe economie iar din 01 2017 am pus demisia
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 12 Ianuarie 2017
Concediul de odihnă se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.

Astfel, dvs aveti dreptul la CO aferent perioadei lucrate pana la data incetarii c.i.m.= data expirarii termenului de preaviz daca vorbim despre o demisie cu preaviz.

Art.150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
......


In speta, daca mai aveti zile de CO neefectuate acestea se vor compensa in bani la incetarea c.i.m., potrivit art.146 alin.3 C.mun.

Calculul compensarii in bani se raporteaza in aceasta situatie la lunile octombrie -noiembrie - decembrie 2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie ,concediu de odihna bazna bazna Buna ziua.Am lucrat intr-un magazin alimentar. Din diferite motive la data de 24 06 2016 mi-am dat demisia si am stat in preaviz pana in data de 1 07 ... (vezi toată discuția)
Compensarea in bani a co neefectuat ellamoise ellamoise Compensarea in bani a Co neefectuat( pensionare la limita de varsta)este egala cu indemnizatia de concediu? (Cum se calculeaza )? Multumescanticipat! (vezi toată discuția)
Plata concediu neefectuat silvia99 silvia99 media salariilor ultimelor 3 luni luate in calcul la stabilirea banilor de concediu se refera la salariul net sau brut? concret, se calculeaza 800 lei * 3 sau ... (vezi toată discuția)