avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit constituire superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit constituire superficie

Va rog sa ma lamuriti cum se calculeaza impozitul pentru constituirea unei superficii. Este vorba de o persoana fizica - proprietarul unui teren care constituie, gratuit, o superficie asupra terenului in favoarea unei persoane juridice, care urmeaza sa construiasca o cladire. Am intrebat la un notar si au zis ca trebuie ca proprietarul terenului sa plateasca impozit catre stat pt superficie, insa nu au stiut cum se calculeaza acest impozit. Au zis ca pe vechiul Cod fiscal se calcula raportat la 20% din valoarea terenului insa aceasta modalitate de calcul nu se mai gaseste in noul Cod fiscal.
Puteti sa ma ajutati cu modalitatea de calcul? Intrucat este foarte important sa stim valoarea impozitului.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Buna ziua. aș dori să știu dacă dreprul de superfice se transmite ... Petrisca Elena Petrisca Elena Buna ziua. Aș dori să știu dacă dreprul de superfice se transmite prin moștenire! Mulțumesc frumos! (vezi toată discuția)
Superficie nirodunaetlo nirodunaetlo La facerea unor acte notarul ne-a zis ca trebuie sa fim de acord cu un drept de superficie, si a scris ,,transmitem si un drept de superficie,, actul nu ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a construi pe terenul altuia BiancaTudose BiancaTudose As avea o intrebare: se poate construi o casa pe terenul altei persoane, iar aceasta persoana din urma sa devina proprietar? Multumesc (vezi toată discuția)