avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinaj- bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinaj- bunuri

Buna ziua,

Va scriu in legatura cu o situatie si pe care nu mai stiu cum sa o gestionez.
Am locuit cu cineva timp de 14 ani, iar in timpul acesta am achizitionat printre altele o casa "Prima Casa" (beneficiarul creditului este el), iar eu am facut un credit de nevoie personale de 30 000 lei (avans credit, notar, depozit rate, etc, aferente imobilului respectiv). Timp de 1 an am platit impreuna ratele (casa+nevoi personale), iar de la inceputul anului mi-a cerut sa plec pe principiul "este casa mea" si nu vrea sa imi restituie banii. Eu platesc cate 700 lei/lunar, inca 3 ani de acum. Ce solutii sunt? Sunt sanse reale sa mai pot recupera?

Mutlumesc mult.
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 13:12, 9 Decembrie 2016
Da, dar va trebui sa faceti dovada ca ati contribuit la plata avansului, a ratelor la banca etc.
atentie la termnul de prescriptie care e de 3 ani.
Buna seara,
Va sfatuiesc sa va adresati instantei aratand cu acte toate cele sustinute de dumneavoastra.
Sunt sanse mari sa va recuperati acele investitii.
Multumesc frumos pentru raspuns. Am doar email-urile pe care le-am gestionat cu Banca, atat pentru creditul de nevoi personale, cat si pentru creditul lui "Prima Casa". Eu banii i-am luat cash de la Banca si apoi, verbal am convenit cum ii impartim, astfel incat sa finalizam cu achizitia.
dat fiind ca ati locuit in apartamentul respectiv este posibil ca o parte sa fie considerati "chirie".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans dezvoltator imobiliar celina.savin celina.savin Buna ziua, Am semnat un antecontract acum 8 luni cu un dezvoltator imobiliar si am virat un avans de 10000 euro. Din pacate la momentul finalizarii, banca ... (vezi toată discuția)
Incapacitate de plata rate - divort cristina_mb cristina_mb Buna ziua, Sunt casatorita de doi ani. In oct.2017 am facut un credit prin prima casa cu suma de 59000 euro, avans de 3000 euro si toate taxele aferente ... (vezi toată discuția)
Poprire cont nikolae28 nikolae28 Buna ziua ! In 2010 am facut un credit \"Prima casa\". La acel moment am fost obligat sa fac un depozit colateral de 1.006 lei, contravaloarea a trei rate la ... (vezi toată discuția)