avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurat

Buna seara.am trecut-o pe mama coasigurat in urma cu 3 ani,salariata fiind.firma la care lucram s-a inchis,eu nu am mai fost angajata timp de 6 luni.incepand din luna martie 2016,lucrez din nou.mama mai este coasigurat?multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 08:50, 10 Decembrie 2016
Daca v-ati declarat mama ca si coasigurat la noul loc de munca, atunci are acest statut.
Coasiguratii nu se preiau de la o firma la alta, fiecare angajat trebuie sa declare la noul loc de munca ce persoane are in intretinere si care dintre ele sunt coasigurati.
Nu am declarat-o ,dar intre timp a primit cardul de sanatate si la o verificare pe site-ul Casei de Sanatate apare asigurata.Daca totusi nu este asigurata,ar putea platii din mana contributia lunara astfel incat sa beneficieze de asigurare?multumesc.
Mama se poate asigura la casa de sanatate prin incheierea unui contract de asigurare si plata lunara a sumei convenite in contract.
Dar daca nu are nici un venit, e mai ieftin s-o declarati dvs. coasigurat, ca nu va costa nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat ladyana ladyana Buna ziua, Cum pot obtine adeverinta de coasigurat a mea pe fiul meu ce este angajat , deoarece eu nu am nici un venit...mentionez ca am 57ani, nu lucrez si ... (vezi toată discuția)
Coasigurat irina_iris_19 irina_iris_19 eu lucrez la o firma de 5 luni.pot sa o trec pe mama mea ca si coasigurat pentru a putea beneficia si ea de servicii medicale gratuite din partea ... (vezi toată discuția)
Nastere in suedia - sotie rezident in suedia asigurata in romania guritaoana guritaoana Buna ziua! Sunt cetatean al Romaniei, iar sotul meu este roman cu cetatenie dubla(si suedeza) stabilit in Suedia. Ne-am casatorit de 1 an si acum asteptam un ... (vezi toată discuția)