avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotărâre irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotărâre irevocabila

Sunt divorțată și am custodia exclusiva a celor 2 minori și cupla exclusiva a ex soțului. Hotărârea este irevocabila.Acum după 4 ani fostul soț a deschis proces ptr custodie comuna.Nu înțeleg cum se poate .Acasă custodie am obținut-o ptr ca am demonstrat ca este violent și cu mine și cu copii.Nu s-a schimbat ,dimpotrivă. Puteți să-mi spuneți ce ar trebui a fac? Mulțumesc!
Divorțul s-a pronunțat acum 4 ani.Procesul a fost deschis acum o luna
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 14:55, 9 Decembrie 2016
Sa va aparati.

Daca ati castigat atunci tot la fel puteti castiga si acum daca aveti si dovezi in aparare.

Depinde si el cum se va judeca.
Offf...este atât de lipsit de non sens....Mulțumesc frumos!
Buna seara,
Poate ca de acum 4 ani s-a mai schimbat.
De unde stiti cum se va comporta atata timp cat sunteti divortati?
Nu e lipsit de sens ci e un nonsens ce sustineti dumneavoastra ca omul nu se poate schimba.
Si, asa cum spunea un co;eg mai sus, daca aveti probe puteti sa castigati si acum si sa-i cereti si cheltuieli de judecata.
In materie de autoritate parinteasca (pentru ca asa se numeste, nu custodie) nu exista autoritate de lucru judecat.
depinde de relatia pe care copii o au acum cu fostul partener. lucrurile se pot schimba.
Puteti demonstra ca este in continuare violent?
Cumva e agresiv cu dumneavoastra? Cu copii?
Vine la programul de vizita? Se preocupa de copii? Plateste pensia alimentara?

Daca singurul lucru pe care puteti sa il dovediti este ca acum 4 ani era violent, ma tem ca nu prea o sa castigati.
Trebuie sa demonstrati ca acum e un pericol pentru copii.
Acum după 4 ani fostul soț a deschis proces ptr custodie comuna.

Si in urma cu 4 ani era in vigoare actualul cod si daca nu a obtinut atunci dreptul de a execrita impreuna autoritatea parinteasca, inseamna ca nu a fost considerat potrivit pt asta. Asa ca acum, ar trebui sa dovedeasca ca acum lucrurile stau altfel si ar fi in stare si ar merita.
Conteaza ce a facut el , cum s-a comportat ca parinte in timpul asta care a trecut de la ultima hotarare.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)
Decăderea din drepturile parintesti doru58 doru58 Fiica mea are un copil in varsta de 5 ani, recunoscut de tata, poarta numele de familie al tatalui.Ambii parinti sunt de acord ca, tatal sa ,,decada,, din ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor IoanPaul IoanPaul Am deschis un proces de reincredintare comuna a fiului meu de 8 ani precum si extinderea programului de vizitare. In urma procesului de divort din 2012, fosta ... (vezi toată discuția)