avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este obligat angajatorul la majorarea salariului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este obligat angajatorul la majorarea salariului?

Buna ziua! Am revenit la locul de munca anterior dupa un CiC si sunt si in plata stimulent inserție. Întrebarea mea este () are obligația angajatorul sa-mi reactualizeze salariul ținând cont de faptul ca fata ce m-a înlocuit avea salariul mare? Eu i-Am adus la cunostinta angajatorului acest lucru iar acesta a zis ca nu se poate. Practic salariul meu este cel de acum 2 ani jumate. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaela_valentina , utilizator 13:57, 8 Decembrie 2016
Daca in timpul CCC ,s-au majorat salariile, atunci la revenirea din CCC, angajatorul este obligat sa va acorda salariul imbunatatit, asa cum se dispune in alin.8 al art.10 din Legea nr.202/2002.

În urma cu un an când aceasta a fost angajata acest salariu i-a fost oferit.
Poate sesiza ITM-ul sau promova o actiune in instanta in acest caz.
Va multumesc pentru promptitudine. O sa incerc sa iau măsuri în acest sens. Va fi destul de dificil ținând cont de faptul ca deja situatia este destul de urata in condițiile in care, acesta când m-a reprimit la locul de munca mi-a zis ca va face tot posibilul sa desființeze postul meu.Va multumesc, voi consulta un avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere intoarcere din cic inainte de data solicitata si aprobata prin decizie la intrarea in cic cmsimona cmsimona Angajatorul este obligat sa aprobe intoarcerea salariatei aflate in CIC mai repede decat data prevazuta in cererea initiala ( aprobata printr-o Decizie, ... (vezi toată discuția)
Cic NKL2111 NKL2111 Buna ziua, Eu sunt in cic pana in noiembrie, mi am ales varianta cu 1 an si zilele acestea m au sunat de la serviciu sa mi spuna ca punctul de lucru unde imi ... (vezi toată discuția)
Concedierea in perioada platii stimulentului de insertie andreeaduta andreeaduta Buna ziua! Art.25 din OUG 111/2010 interzice angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă în cazul salariatei care se află în plata ... (vezi toată discuția)