avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensare ore lucrate in zi de sarbatoare legala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensare ore lucrate in zi de sarbatoare legala

Buna ziua,

Daca am lucrat in 01.12 si doresc sa imi compensez orele lucrate cum se considera?Pt. 8 ore lucrate in 01.12 pot sa imi compensez o zi libera (8 ore), sau se considera dublu (adica se plateste normal data de 01.12 si se compenseaza o zi libera in urmatoarele 30 de zile)? Logic ar fi sa se considere dublu si in cazul compensarii (ca si in cazul platii).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 8 Decembrie 2016
O zi lucrata in zi de sarbatoare legala se compenseaza tot cu o zi , nu cu dublu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore prestate in zi de sarbatoare legala, buna ziua, va rog sa-mi ... cristinast cristinast ore prestate in zi de sarbatoare legala buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa platesc un salariat care in luna mai 2021 ( 160 de ore ) a ... (vezi toată discuția)
Sarbatori legale - mai multe probleme smeagull smeagull Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarele probleme: 1. In cazul in care angajatorul are nevoie ca o parte din angajati se lucreze in zilele de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neplatite compensate cu zile libere Irinelpp Irinelpp Lucrez la o Primarie municipala, datorita recesiunii nu se mai platesc orele suplimentare ci se compenseaza cu zile libere. Am lucrat schimbul 3 de pe data de ... (vezi toată discuția)