avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

auto

Bun azi in intersectie viram stinga din fata venea alte masini una dat voie sa virez stinga iar da pe banda de linga bordura veneau 2 masini din fata prima a frinat a doua a intrat in spatele lui masinile nu au patit nimic numai cea de a doa i sa strimbat numaru din fata .soferi celor 2 autoturisme spun ca eu sunt de vina. nu sa facut amiabila nu sa mers la politie.ce este de facut
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:17, 8 Decembrie 2016
Daca nu au fost la politie atunci nu vad care este problema, mai ales ca nu exista prejudiciu, exceptand numarul indoit.
Ca sa primiti o amenda contraventionala trebuie sa constate cineva fapta si sa stabileasca vinovatia dvs. ceea ce e destul de greu.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2016
AvTudor_com, utilizator
vina iti apartine neacordare de prioritat trebue de mers la politie declarat accidentu altfel permisul se suspenda o luna depinde cine merge primul si declara poate sa spart spoileru si trebuie reparat daca nu merge nimeni asta e
Cel cu prima masina a zis ca masina lui nu a patit nimic pe el nu il intereseaza a plecat .am ramas eu si cu masina dea 2 cel care i sa strimbat putin numarul vrea sai platesc ca iam strimbat numaru eu am vrut sa merg la politie dar a refuzat vrea bani
Daca se rasgindeste si a trecut 24 ore de la accident (poate sami mai laca ceva) mi luat si numaru d masina
Daca el nu anunta in 24h este contraventie si ar putea sa fie sanctionat.
Dar, daca anunta si se constata fapta, el tot a savarsit o contraventie, pentru ca a produs un accident nepastrand distanta fata de autoturismul din fata.
Este mult mai usor sa se stabileasca vinovatia lui decat a dumneavoastra.
Autoturismul care a franat primul ar fi putut sa o faca pentru a va lasa sa treceti, vazand ca si cel de pe banda doi a facut-o. In cazul vinovatiei dumneavoastra exista un dubiu. In cazul lui nu, pentru ca insasi accidentul demonstreaza ca a incalcat obligatia de la art 51 din OUG 195/2002
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2016
AvTudor_com, utilizator

Alte discuții în legătură

Lovire din spate stupida - poate fi culpa comuna sau doar eu sunt vinovata? ContSters196838 ContSters196838 [quot]buna seara,ma simt stupid de nevinovata in urma accidentului avut, dar probabil in fata legii sunt stupid de vinovata. Ma aflu pe podul grant in spre ... (vezi toată discuția)
A procedat corect politia? simina carmen simina carmen Fiul meu a patit un accident si credem ca a fost nedreptatit, din aceasta cauza va rog sa-mi spuneti parerea d-voastra. Sa relatez faptele: circula in ... (vezi toată discuția)
Accident masina daniela ciocoiu daniela ciocoiu Am avut un accident de masina pe un drum european. Se spune ca noi suntem vinovati pt ca am lovit masina din spate pt ca nu am putut evita. Eram pe banda a ... (vezi toată discuția)