Buna ziua, lucrez intr-o institutie publica si in urma unui audit intern s-a constatat ca am avut salariul mai mare pe perioada ianuarie-noiembrie 2016, am primit decizie de recuperare a prejudiciului, doar ca pe langa suma bruta pe care am primit-o in plus, mi se cere sa returnez si valoarea contributiilor platite de angajator pe perioada acelor luni, institutia refuzand sa realizeze declaratii rectificative. As vrea sa stiu cate este de corect si de legal acest aspect.
Asa m-am gandit si eu, va multumesc frumos si va doresc o seara frumoasa!Problema este mai complexa, fiindu-mi calculat gresit in defavoarea mea salariul la momentul angajarii mele in institutie, iar ulterior sustinerii unui examen am promovat pe treapta superioara, din ianuarie 2016, si doar de atunci pana in noiembrie ac an s-a gresit in favoarea mea, iar acum mi se cere sa restitui sumele brute, dar la recalcularea salariului anterior promovarii nu vrea nimeni sa revina, plus ca am fost intrebata retoric care sunt perspectivele mele profesionale si cat doresc sa stau in respectiva institutie-in momentul in care am depus o cerere de recalculare a salariului...asa ca imi este teama sa nu imi pierd locul de munca daca actionez in instanta.