avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz angajator declaratie rectificativa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz angajator declaratie rectificativa

Buna ziua, lucrez intr-o institutie publica si in urma unui audit intern s-a constatat ca am avut salariul mai mare pe perioada ianuarie-noiembrie 2016, am primit decizie de recuperare a prejudiciului, doar ca pe langa suma bruta pe care am primit-o in plus, mi se cere sa returnez si valoarea contributiilor platite de angajator pe perioada acelor luni, institutia refuzand sa realizeze declaratii rectificative. As vrea sa stiu cate este de corect si de legal acest aspect.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sorana-m , utilizator 21:17, 8 Decembrie 2016
Contestati decizia si se va ajunge la instanta. Nu trebuie sa restituiti decat venitul net incasat in plus.
Asa m-am gandit si eu, va multumesc frumos si va doresc o seara frumoasa!Problema este mai complexa, fiindu-mi calculat gresit in defavoarea mea salariul la momentul angajarii mele in institutie, iar ulterior sustinerii unui examen am promovat pe treapta superioara, din ianuarie 2016, si doar de atunci pana in noiembrie ac an s-a gresit in favoarea mea, iar acum mi se cere sa restitui sumele brute, dar la recalcularea salariului anterior promovarii nu vrea nimeni sa revina, plus ca am fost intrebata retoric care sunt perspectivele mele profesionale si cat doresc sa stau in respectiva institutie-in momentul in care am depus o cerere de recalculare a salariului...asa ca imi este teama sa nu imi pierd locul de munca daca actionez in instanta.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2016
sorana-m, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

salariu de baza in schimbare de treapta iuliia iuliia Buna ziua! Ma confrunt cu următoarea situație: În instituția unde lucrez, suntem 2 persoane cu aceeași functie si cu aceeași treapta de specializare ... (vezi toată discuția)
Restituire diferente salariale incasate necuvenit Danny86 Danny86 Am fost salariat intr-o institutie de stat. La aproape un an dupa incetarea contractului de munca, am primit o dispozitie de la respectva institutie prin care ... (vezi toată discuția)
Incadrare si salarizare necorespunzatoare, desi am absolvit facultatea si am luat licenta in vara anului 2010, sunt functionar public de 11 ani si lucrez in administratia centrala de 23 de ani Aamalia Aamalia SCUZE, va voi prezenta un caz fara iesire, desi multe colege in siutatii similare cu cele amintite in titlu prezentei spete, au fost trecute pe conslier ... (vezi toată discuția)