avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sot

Buna ziua,

Sotul si sotia detin un imobil si au o singura fiica.Sotia doreste sa doneze catre fiica majora partea ei din proprietate in acest fel proprietarii imobilului urmand sa fie tatal si fiica.
Se poate? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:27, 10 Decembrie 2016
da.
Da, dar dupa partaj. trebuie sa faca partaj ca sa aiba o cota determinata pe care sa o poata dona.
gi-jane2 a scris:

Da, dar dupa partaj. trebuie sa faca partaj ca sa aiba o cota determinata pe care sa o poata dona.


Deci sa inteleg ca fara a exista un partaj,nu se poate?Cota in timpul casatoriei nu este de 1/2?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2016
praetorian, utilizator
Nu este o cota determinata, e vb de o proprietate în devălmăşie, de-a valma adică. Nu e o proprietate pe cote părți. Ca se prezuma ca ambii au avut o contribuție egala e altceva, dar nu au o cota anume ci au impreuna un întreg.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl dorește sa ne doneze partea care i se cuvine fără a trecere prin etapa partajului după divorț. cum se procedează? andr33amihaela andr33amihaela Buna ziua . Tatăl meu dorește sa ne doneze , mie și fratelui meu , partea care i se cuvine in urma mariajului avut cu mama . Au divorțat anul acesta , dar ... (vezi toată discuția)
Soția a vândut un apartament dobândit de la bunici și am cumpărat împreună, în cote egale, un apartament mai mare. cum este considerat primul apartament, bun propriu sau bun comun? claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Soția a dobândit un apartament cu uzufruct. Bunicii soției au făcut v-c cu uzufruct înaintea căsătoriei dintre noi și au decedat în timp ce eram legal ... (vezi toată discuția)
Donatie 50% cota parte din apartament minorului r.dragomir r.dragomir Un apartament dobindit dupa casatorie este proprietate in cota egala a celor doi soti (asa este mentionat si pe CF) Unul dintre soti doreste ca sa doneze ... (vezi toată discuția)