avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare articol 95 alin 4
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare articol 95 alin 4

Vreau sa incetez contractul de munca temporara al unui angajat cu articolul 95 alin 4 deoarece a cauzat daune. De asemenea, nu a mai lucrat din data de 02.12. Este suficient sa motivez in referat ca se utilizatorul doreste sa renunte la el deoarece a cauzat daune si a absentat din data de 02.12?In contractul de punere la dispozitie este stipulat faptul ca utilizatorul poate renunta la angajat daca acesta cauzeaza daune.Il pot suspenda pentru absente nemotivate in revisal si apoi sa il inchid cu art. 95,4?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:26, 12 Decembrie 2016
Art.95 alin.4 C.mun. : Contractul de munca temporara inceteaza la terminarea misiunii pentru care a fost incheiat sau daca utilizatorul renunta la serviciile sale inainte de incheierea misiunii, in conditiile contractului de punere la dispozitie.

Puteti emite decizia de suspendare a c.i.m. pentru absente nemotivate si apoi ii puteti inceta c.i.m. in baza art.95 alin.4 C,.mun.

In acest sens, utilizatorul va remite catre dvs o adresa in care mentioneaza ca renunta la renunta la serviciile salariatului respectiv pentru urmatoarele motive : .....
Ok. Care este modalitatea de incetare in acest caz? Dupa primirea adresei/raportului de la utilizator, se inceteaza contractul in baza art 95 alin 4 si apoi se trimite catre angajat decizia de incetare prin posta?Sau se trimite o instiintare cum ca i
Sau se trimite o instiintare cum ca ni s-a comunicat ca utilizatorul nu il mai doreste si ca ii vom incheia contractul?(din cate am inteles nu este nevoie de preaviz...)si abia dupa aceea ii pot inchei
I se va comunica decizia de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca RuxandraLarisa RuxandraLarisa Lucrez la o firma la care \"detasam\" soferi la diverse firme ( contract de munca temporara). De multe ori, se intampla ca angajatii sa plece in concediu si ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca tomagabriela tomagabriela Patronul m-a anuntat ca imi incheie contractul de munca. Cum pot sa-mi fac somaj daca el doreste sa angajeze alta persoana pe aceeasi functie. (vezi toată discuția)
Contract perioada nedeterminata RuxandraLarisa RuxandraLarisa Art. 95. [contractul de munca temporara multi-misiune] (1) Contractul de munca temporara se poate incheia si pentru mai multe misiuni, cu respectarea ... (vezi toată discuția)