avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire mama
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire mama

Buna ziua! Bunicul meu din partea mamei a murit acum 6 ani,dupa decesul lui s-a facut succesiunea intre bunica si cei 4 frati ai mamei mele. Anul acesta, in luna aprilie a murit si bunica, unul dintre frati si-a exprimat dorinta ca ar vrea sa cumpere de la ceilalti frati, casa parinteasca. Au trecut aproape 6 luni de la deces, fratele nu are bani ca sa cumpere casa bunicilor, iar ceilalti frati ar dori sa vanda proprietatea. Doresc sa va intreb daca mama mea poate sa faca o declaratie la notar prin care accepta expres mostenirea, si care sunt efectele faptului ca mostenirea nu s-a dezbatut in termen de 6 luni de la moartea bunicii mele?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters84919 , utilizator 13:25, 2 Septembrie 2009
Mama Dvs. poata sa faca declaratie de acceptare a succesiunii (succesiunea s-a deschis la decesul bunicii Dvs., chiar daca nu s-a dezbatut succesiunea). Faptul ca nu s-a dezbatut succesiunea in mai mult de 6 luni de la deces nu are nici un efect. Daca asteptati prea mult (mai mult de 2 ani), terbuie sa platiti un impozit suplimetar.
In acest termen de 6 luni de la moartea bunicii, mama dvs trebuie sa dea o declaratie la notar prin care sa accepte mostenirea. Daca nu se dezbate mostenirea intr-un termen de 2 ani de la moartea bunicii va trebui sa mai platiti un impozit.

av. Ana Florea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune intre doi frati care nu se inteleg luminitasanda luminitasanda Buna ziua.Bunicul meu din parte mamei a murit acum 20 de ani iar succesiunea nu a fost facuta. Bunica din partea mamei a murit acum 2 luni. Sunt doi frati care ... (vezi toată discuția)
Succesiune slytuta slytuta daca nu ma prezint la succesiune pierd tot, sau se imparte normal? (vezi toată discuția)
Probleme cu mostenirea; oare mi-am pierdut drepturile? silentk6 silentk6 Buna ziua, am 21 de ani, sunt din Cta si am cateva intrebari cu privire la o mostenire. Mentionez ca nu am avut deloc bani de consultanta juridica, deci cu ... (vezi toată discuția)