avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... pot solicita onorariul inapoi?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

pot solicita onorariul inapoi?

am avut o problema in circulatia rutiera. am crezut ca voi avea dosar penal. Intrat in panica am contactat imediat un avocat si am incheiat un contract cu el pt a ma apara in acel dosar la politie,parchet etc.Dar ulterior am avut doar o contraventie.o amenda pe care nu doresc sa o contest in instanta. Intreb pot cere onorariul inapoi ? avocatul nu a facut nici un serviciu pt mine.care este procedura ? ce trebuie sa i zic avocatului?
multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:08, 2 Septembrie 2009
Va trebui sa incercati sa solutionati cererea dvs. pe cale amiabila.Depinde ce contine si contractul de asistenta/reprezentare juridica.Daca intampinati dificultati, va puteti adresa Conducerii Baroului din care respectivul avocat face parte.
Avand in vedere ca respectivul contract avocatial(daca l-ati semnat), nu s-a putut executa din motivele aratate de d-voastra, contactati avocatul si rugatil sa va restituie onorariul.
Sunt convins de buna sa credinta si va v-a restitui onorariul achitat, poate mai putin contravalaorea consultantei acordate, daca este cazul.
In extremis faceti ce v-a sugerat colega cermark gruia.
Conteaza foarte mult suma concreta platita dupa parerea mea.
Ce suma ati achitat?

Consultanta juridica acordata va trebui scazuta din totalul prestatiei.
Daca de pilda ii telefonati de 2-3 ori pe zi timp de o saptamana ar trebui sa aveti in vedere si acest aspect.

Depinde foarte mult si de felul in care este incheiat contractul cu avocatul si pentru ce anume ati platit acei bani.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes impus de avocat mmihaielutza mmihaielutza Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema . Acum 4 ani am angajat un avocat pt. a se ocupa de un dosar de despagubire ANRP. Anul acesta in luna februarie ... (vezi toată discuția)
Acuzatie talharie estrela2126 estrela2126 am angajat un avocat pt un dosar talharie din faza de cercetare.mi-a cerut 3000 lei.urmarirea penala s-a incheiat si s-a trimis dosarul in instanta. mi-a ... (vezi toată discuția)
Contract de asistenta juridica mariamaria1 mariamaria1 daca nu se achita onorariul de avocat chiar daca este semnat contract de asistenta juridica ce se poate intampla? in unul din articolele se precizeaza ca acel ... (vezi toată discuția)