avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pot obtine un act de identitate provizoriu in alt oras?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pot obtine un act de identitate provizoriu in alt oras?

am o intrebare. eu sunt din alt oras unde am si buletinul provizoriu eliberat. acesta este expirat si nu am nici un alt act asupra mea. imi este greu sa fac un drum dintr-un capat in altul al tarii. acum intrebarea este pot sa fac alta carte provizorie in orasul in care ma aflu acum doar daca prezint acest provizoriu expirat ? daca nu ce pot face ? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DanielScorus , utilizator 15:03, 11 Decembrie 2016
Puteti doar daca este cineva sa va primeasca in spatiu, iar daca ar fi banuiesc ca nu ati fi pus intrebarea.
Intrucat legislatia specifica nu dispune concis speta prezentata de dvs, unele servicii de evidenta a persoanelor vor dispune diferit in aceste cazuri. Cartile provizorii eliberate pe motiv de baza declarat de solicitant ca "lipsa dovada adresa de domiciliu" cat si "lipsa locuinta" pot fi eliberate si de catre serviciul de evidenta din localitatea in care se afla persoana. In practica s-a recomadat serviciilor publice sa evite situatiile in care se refuza cetatenilor eliberarea C.I.P. in alta parte decat localitatea de domiciliu sau resedinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin de identitate nescaffe nescaffe ca basarabean am fost luat in spatiu ca sa imi fac buletin,acum tre sa ma scot de la evidenta ,de la adresa pe care o am in buletin.Trebuie sa caut o alta ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate AdrianEV AdrianEV Salutare, am o problemă: CI îmi va expira în curând și ar trebui să-mi fac altul. Locuiesc în Cluj, dar nu am un domiciliu stabil. Din ce am citit la ... (vezi toată discuția)
Fara buletin (lipsa act spatiu) VERONICA56 VERONICA56 Am o intrebare la care nu gasesc raspuns.Este vorba de o femeie careia i-a expirat buletinul de identitate de 2 ani si nu-l poate preschimba fiindca nu are un ... (vezi toată discuția)