avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buletin de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buletin de identitate

ca basarabean am fost luat in spatiu ca sa imi fac buletin,acum tre sa ma scot de la evidenta ,de la adresa pe care o am in buletin.Trebuie sa caut o alta persoana sa ma ia in spatiu?sau buletinul ramane acelasi cu aceeasi adresa?
Cel mai recent răspuns: loadingvirus , utilizator 11:45, 4 Februarie 2010
Cartea de identitate ramane cu acelasi domiciliu, chiar daca dvs. nu mai locuiti la adresa respectiva, atata timp cat este in termenul de valabilitate.
Daca locuiti la alta adresa decat cea din cartea de identitate (carte de identitate in termenul de valabilitate) si nu doriti sa schimbati aceasta adresa aveti posibilitatea sa solicitati autoritatii locale prin serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor aplicarea vizei de resedinta la adresa la care locuiti in prezent.
Daca in schimb actul de identitate a expirat puteti intampina probleme, dar nu majore, doar in cazul in care proprietarul spatiului de locuit la care aveti domiciliul nu mai doreste sa semneze cererea de eliberare a actului de identitate (ca nu mai este de acord ca dvs. sa aveti acelasi domiciliu), in acest caz va trebui sa solicitati o carte de identitate provizorie pe motiv ” Lipsa Spatiu de Locuit”.
Exista insa si posibilitatea de a va schimba actul de identitate la alta adresa unde proprietarul spatiului de locuit sa fie de acord cu luarea dvs. in spatiul lui de locuit.
Legislatia care reglementeaza regimul de evidenta a persoanelor :
OUG nr.97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 290/2005 cu modificarile si completarile ulterioare;
H.G. nr. 1375/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare unitara a dispozitiilor legale privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani;
Legea nr.252/2007 pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza evidenta persoanelor,eliberarea actelor de identitate si activitatea serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor;
Stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resedinta.domiciliu stabil. mircic1984 mircic1984 Daca locuiesc intr o alta localitate decat cea din buletin la o ruda deoarece in aceasta localitate am serviciul asta inseamna ca aici trebuie declarat ... (vezi toată discuția)
Adresa de domiciliu BCF BCF Buna ziua Am o nelamurire, sper sa ma puteti ajuta. Sunt divortata de 2 luni. Partaj pe bunurile comune inca nu am facut. Fostul meu sot are trecuta pe ... (vezi toată discuția)
Obtinere rezidenta in romania Ardelean Iulia Ardelean Iulia Buna ziua, am o prietena nascuta in Romania, de la varsta de 6 ani a locuit timp de 50 ani in Israel, acum doreste sa se intoarca in Romania. Are dubla ... (vezi toată discuția)