avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dupa cit timp de la o injuratura se prescrie fapta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dupa cit timp de la o injuratura se prescrie fapta?

Am fost injurat ,si doresc sa stiu in cit timp de la data respectiva pot depune o plingere la politie.multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters414820 , utilizator 10:03, 10 Decembrie 2016
Insultele și înjurăturile nu sunt infracțiuni. Nu v-ar ajuta cu nimic plângerea penală. Dacă doriți cu orice preț să fie sancționat autorul și aveți dovezi, și credeți că ați fost grav prejudiciat, încercați în civil și solicitați daune morale.
Am in fata intrari in scara o banca pe care zilnic tipa urla birfesc o multime de vecine din scara si cartier .Pentru ca am incercat sa le oblig cu politia sa taca ,m au dat la politie ca le jignesc Politistul corupt mi a dat amenda .Cind i.am sus politistului ca am dovezi video ca vecinele ma jignesc a spus ca dovezile video nu se iau in considerare si dupa aceea ca am fost jignit i n iunie si doar doua luni e valabil o jignire , deci a expirat perioada in care as fi putut face plingere impotriva vecinelor ,adevarat ,eista asa o lege?Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecina care tipa Alex13e Alex13e Am o vecina la etajul 4 care tipa si injura mereu, se aude in tot blocul, de la parter si cred ca pana la 10. Are cam 60 de ani si nu stiu daca mai locuieste ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru jigniri si amenintari ContSters81546 ContSters81546 As dori sa stiu daca si unde pot depune o plangere impotriva amantei sotului (in prezent fost sot), am converastii salvate in e-mail in care aceasta m-a ... (vezi toată discuția)
O persoană mi-a adus injurii. există o limită de timp de la data faptei în care se poate depune plângere la poliție? Irina Barta Irina Barta Bună ziua! Am o întrebare referitoare la perioada în care se poate face o plângere la politie împotriva unei persoane care mi-a adus injurii? Este un ... (vezi toată discuția)