avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANTECONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANTECONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE

Ce valoare are in instanta un antecontract de vanzare -cumparare a unei case?Precizez ca nu au fost respectate obligatiile specificate in acest antecontract de catre cumparator.
Am vreo cale de atac?

Dar daca eu, ca vanzator, nu vreau sa respect antecontractul, adica sa-i nu mai vand presupusului cumparator? Ce cale are cumparatorul?
Precizez ca In antecontract nu sunt trecute despagubiri sau alte plati in cazul in care vanzatorul nu-si tine promisiunea de vanzare?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
gianinafiliuta@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 20:21, 2 Septembrie 2009
Sigur ca aveti o cale de atac, dar trebuie sa studiati antecontractul care va spune ce puteti solicita.
Fie il desfiintati si retineti avansul cu titlu de despagubiri ori solicitati plata daunei (daca este prevazut in antecontract), fie solicitati obligarea cumparatorului la implinnirea obligatiilor din din antecontract.
Va puteti adresa instantei de judecata in vederea pronuntarii unei hotarari judecatoresti ce tine loc de act de vanzare-cumpare;).
Sau sa solicitati rezoltutiunea acestuia, desfiintarea , in caz de neexecutare culpabila a obligatiei de catre cealalta parte contractanta.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ce valoare are in instanta un antecontract de vanzare -cumparare a unei case?
Reprezinta o conventie perfect valabila .. pe care noi o numim promisiune de vanzare. Ea genereaza in sarcina promitentului vanzator obligatia de a vinde in conditiile stipulate iar pentru promitentul cumparator obligatia de a cumpara in conditiile corespunzatoare.

Precizez ca nu au fost respectate obligatiile specificate in acest antecontract de catre cumparator.
Am vreo cale de atac?


Asa cum au aratat colegii .. puteti solicita pe instanta rezolutiunea in masura in care cealalta parte -cocontractantul- nu si-a indeplinit obligatia asumata prin contract. Nu numai aceea de a cumpara/vinde.

Dar daca eu, ca vanzator, nu vreau sa respect antecontractul, adica sa-i nu mai vand presupusului cumparator? Ce cale are cumparatorul?
In masura in care cumparatorul considera ca si-a indeplinit toate obligatiile contractuale poate solicita instantei de judecata sa va oiblige sa incheiati actul de vanzare in forma autentica iar in caz de refuz sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de proprietate.

Precizez ca In antecontract nu sunt trecute despagubiri sau alte plati in cazul in care vanzatorul nu-si tine promisiunea de vanzare?
Chiar daca in contract nu sunt prevazute clauze referitoare la ceea ce numim in mod uzual ”clauze penale” pentru neexecutare in masura in care promitentul cumparator poate dovedi ca a suferit un prejudiciu ca urmare a neexecutarii contractului de catre dvs. va poate solicita repararea prejudiciului.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
Alin Paidiu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare - executare cumparator apetra apetra Cumparator in cazul achizitiei unui teren si a unor imobile; suntem in faza in care asteptam cele 30 zile pentru exercitare drept preemtiune. Nu este prevazuta ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Promisiune sinalagmatica sonia.maria sonia.maria este legala promisiunea sinalagmatica cu privire la substituirea de promitent-cumparator ?in speta e vb de promitent-cumparator care doreste sa vanda o ... (vezi toată discuția)