avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare suma de bani
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare suma de bani

Am si eu urmatoarea speta: 2 societati au hotarat ca una sa presteze anumite servicii in schimbul unei sume de bani din partea celeilalte. Niciuna nu si-a indeplinit obligatiile, iar societatea X (cea care trebuia sa presteze serviciile) a intrat in insolventa. Lichidatorul numit a chemat in judecata cealalta societate pentru recuperarea sumei datorate. In luna mai 2016 s-a inchis procedura falimentului si societatea X a fost radiata, dar actiunea pentru recuperarea sumei de bani este inca pe rolul instantei.
Intrebarile mele sunt:
1. Mai poate lichidatorul sa reprezinte societatea din moment ce nu mai exista societatea?
2. In situatia in care se va admite actiunea unde se vor duce banii?
3. Cum ma pot apara eu, societatea parata?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 15:38, 12 Decembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua.
Poate este vorba de dosar de antrenare a raspunderii patrimoniale a administratorului, care poate continua si dupa radierea firmei, dupa cum stiu,fiind alta cauza civila .
Cu stima,
Marius Bote .
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere administrator laura-jurist laura-jurist buna ziua in cauzl unei societati comerciale cu procedura de faliment inchisa si radiata sin ORC, se mai poate promova actiune de antrenare a raspunderii ... (vezi toată discuția)
Inchiderea procedurii insolventei si procesul penal rrocambole rrocambole Procedura insolventei poate fi inchisa anterior solutionarii unei cauze penale in care societatea este parte vatamata si parte civila? In caz ca procedura se ... (vezi toată discuția)
Imposibilitatea restituirii sumelor datorate statului maria_antoneta maria_antoneta baiatul meu a avut o firma dar treptat in 2009 nu a mai avut contracte si a fost in imposibilitatea de a mai plati datoriile la buget .firma s-a auto ... (vezi toată discuția)