avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de închiriere, pastrare chei de catre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de închiriere, pastrare chei de catre proprietar

Buna seara! In cazul in care proprietarul unui apartament inchiriaza imobilul si pastreaza cheile de la acesta si il inspecteaza atunci cand chiriasii nu sunt acasa, fara consimtamantul lor, care ar fi sanctiunile din punct de vedere civil?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:10, 12 Decembrie 2016
AVLIL a scris:
Daca doriti raspuns mai clar, descrieti-mi situatia aceea generica si revin cu detalii.

Userul nu are ce situatie sa descrie pentru ca intrebarea lui este pur teoretica, didactica ca sa spun asa, are o ipoteza simpla si vrea un raspuns simplu, la o intrebare simpla: "... care ar fi sanctiunile din punct de vedere civil." Sanctiunile ar putea fi astea: 1), 2) sau mai multe ...atat.

Cat priveste ... AVLIL a scris:
Dv. intelegeti sa ajutati criticand mesajele de raspuns, ok, e varianta dv., poate avea efecte bune, ca discutia facuta de mine mai sus!

... va pot spune ca inainte sa raspund unui mesaj, eu ma uit cui raspund si daca constat de exemplu ca este vorba despre un student, incerc sa-l ajut sa gandeasca, pentru ca pentru el este mai important sa invete sa gandeasca, decat sa-i dau raspunsuri la fel ca unuia în nevoie (...eventual, contactati un avocat).
D-aia ziceam, ar fi bine sa vedem si cui raspundem. Cel putin eu asa fac. ;)

P.s. oricum este o evolutie fata de primul raspuns oferit in aceasta discutie. Va felicit =D>

N-am vazut ca e student. Eu raspund in cateva minute printre treaba de la birou, cred ca mi-a scapat si nu am citit tot.
Daca intrebarea e pur scolastica, atunci ne trebuie formularea exacta a intrebarii, de regula spetele civile au indicii in formularea lor. Din modul formularii se deduc detalii relevante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la intimitate stefaniam stefaniam Buna, as vrea sa stiu ce drepturi are un proprietar care si-a inchiriat locuinta?Are dreptul sa intre in locuinta atunci cand chiriasii lipsesc? (vezi toată discuția)
Dreptul proprietarului in contractul de locatiune luissiana luissiana este stipulat expres in vreun act normat daca proprietarul are/ sau nu are dreptul de acces in imobilul inchiriat? (mai exact daca poate pastra o cheie si care ... (vezi toată discuția)
Inchirierea locuintelor sebiskaa sebiskaa Buna, M-ar interesa sa stiu exact care este legislatia in vigoare care reglementeaza inchrierea locuintelor. Din cate stiu, legea locuintei nr. 114/1996 ... (vezi toată discuția)