avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata

Intr-un proces de partaj-iesire din indiviziune, instanta a hotarat ca mi se cuvine plata unei sulte, fara a preciza si un termen de plata a acesteia si obligatia mea de a plati cheltuielile de judecata. Ca sa obtin acest termen, am depus apel, unde nu am specificat ca iesirea din indiviziune, fiind in folosul amandorura,vreau ca aceste cheltuieli sa fie platite de ambele parti. Cum trebuie sa procedez ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dibella , utilizator 19:20, 13 Decembrie 2016
Practic cheltuielile de judecata trebuie suportate, in cazul dvs., de ambele parti direct proportional cu cotele de partaj revenite fiecaruia.
Daca nu ati cerut ca aceste cheltuieli sa fie suportate proportional de ambele parti ce ati solicitat in motivele de apel ? Sau doar ati declarata apel si atat ? Mai sunteti in termenul de apel sau acesta a expirat ?
Termenul de apel a expirat, In apel am cerut termen de plata a sultei si cum mi se atribuise in natura o suprafata din terenul agricol ce a putut fi divizat, eu, neavand interes sa intru in posesia acestuia am cerut sa fie stabilita o alta sulta cu care sa ma despagubeasca. Am depus si raspunsul la intampinare, iar prima prezentare in instanta va avea loc in Ianuarie 2017.
Intrebarea mea este daca si cum mai pot in situatia de fata sa cer ca acele cheltuieli de judecata sa fie suportate de ambele parti. Cum este mai bine sa procedez ?
Ar fi trebuit sa cereti in motivele de apel,daca a expirat termenul de apel nu mai puteti cere.
Pot sa cer prin nota de sedinta ? cum se face aceasta ? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ieșire din indiviziune m-am judecat cu sora mea pentru casa ... elena45i elena45i ieșire din indiviziune M-am judecat cu sora mea pentru casa părintească. Avocatul care m-a reprezentat ma convins că trebuie să cerem \"ieșire din ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune prin judecatorie-apel declarat de parati- ce pot obtine in apel?? ContSters280223 ContSters280223 Buna ziua,vreau si eu sa ma lamureasca cineva in problema mea,am vrut sa ies din indiviziune pe cale amiabila cu fratii mei dar sau opus asa ca i-am dat in ... (vezi toată discuția)
Compensare cheltuieli si sulte leusan leusan Poate judecatorul sa se pronunte prin compensarea in natura a cheltuielilor de judecata ,datorii din pasiv si sulte , avind in vedere caparatul mai mare ... (vezi toată discuția)