avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ajustare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ajustare TVA

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Am vandut hotel(teren si constructie aferenta ) la un pret mai mic decat pretul initial, firma fiind in faliment si am aplicat scutirea de TVA, iar acum expertul contabil a facut ajustare de TVA. Suma care trebuie platita la stat este foarte mare. Intrebarea mea este: daca aplicam taxarea inversa se mai ajusta TVA-ul , in conditiile in care constructia este veche?
De asemnea , avand in vedere circulara nr.52657/13.09.2007 semnata de dl. Secretar de stat Catalin Doica, in care se atrage atentia ca la vanzarea sub pret nu se efectueaza ajustari de TVA, puteti sa imi spunneti daca vanzarea hotelului presupune ajustarea TVA-ului ? Va rog sa imi precizati temeiul juridic .
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARINELA-C , utilizator 15:35, 13 Decembrie 2016
Ajustarea s-a facut pt s-a vandut in regim de scutire de TVA, nu pt ca pretul a fost mai mic. Daca aplicati taxare inversa nu trebuie ajustare.

Cod fiscal:

Condiția obligatorie pentru aplicarea taxării inverse este ca atât furnizorul, cât și beneficiarul să fie înregistrați în scopuri de TVA conform art. 316.
Multumesc mult!
Imi puteti spune temeiul juridic conform caruia nu se ajusteaza TVA-ul daca se aplica taxarea inversa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto sub pret achizitie ContSters185315 ContSters185315 Am vandut un autoturism sub pretul de achizitie. Pret achizitie 30.000 Amortizata: 5.000 Valoare ramasa in evidentele contabile: 25.000 Pret vanzare: ... (vezi toată discuția)
Regim tva la vanzare cladire modernizata tester tester Buna ziua, Va rog daca aveti sugestii pentru urmatorul subiect. Doresc sa vand in regim de scutire o constructie care a suportat in perioada 2007-2012 ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloace fixe georgix georgix 1 . As vrea sa aflu in ce conditii pot vinde un mijloc fix la persoane fizice? este legal cu factura si chitanta prin caserie? 2. Daca un angajat strica un ... (vezi toată discuția)