avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Regim tva la vanzare cladire modernizata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Regim tva la vanzare cladire modernizata

Buna ziua,
Va rog daca aveti sugestii pentru urmatorul subiect. Doresc sa vand in regim de scutire o constructie care a suportat in perioada 2007-2012 modernizari ce depasesc 20% din valoare finala, prin urmare vanzarea ar intra sub regimul ajustarii TVA-ului deductibil.
In acest caz TVA se ajusteaza integral la data vanzarii? O alta varianta ar fi vanzarea cu optiunea de taxare a operatiunii-taxare inversa (ambii parteneri sunt platitori de TVA): in acest caz se mai face ajustare?In cazul vanzarii catre o soc.din UE pot aplica taxare inversa si prin urmare sa sar peste necesitatea ajustarii TVA? In cazul in care as vinde catre o soc.din afara UE ce regim de TVA pot aplica?Va multumesc anticipat pentru orice sugestii sau trimiteri la legislatia IN VIGOARE.
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2017
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva MARINELA-C MARINELA-C Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Am vandut hotel(teren si constructie aferenta ) la un pret mai mic decat pretul initial, firma ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa vanzare cladiri Sfedu Sfedu Rugamintea mea este sa imi spuneti daca regimul de taxare inversa in cazul vanzarii unei cladiri, este considerat, din punct de vedere legislativ, o operatiune ... (vezi toată discuția)