avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de 2 ori in 6 luni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de 2 ori in 6 luni

Buna ziua.

In luna noiembrie a anului trecut (2015) am fost sanctionat cu amenda si retinut permisului auto (30 de zile). Am facut contestatie si anul acesta (2016) am pierdut procesul. Ca urmare, in luna august 2016 am fost la Politie si mi-am predat permisul auto. In luna noiembrie 2016 imi este din nou retinut permisul de conducere. Suspendarea a expirat in 8 decembrie. Avand in vedere ca eu locuiesc in Bucuresti dar domiciliul este pe Targu Mures, fac o procura notariala si il rog pe un prieten sa ma ajute cu ridicarea permisului. Acesta merge la Politie iar agentul invoca "În cazul în care conducătorul de autovehicul sau tramvai săvârşeşte, într-un interval de 6 luni de la data restituirii permisului de
conducere, din nou o nouă faptă prevăzută la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3) şi art. 102 alin. (3), perioada de suspendare se majorează cu încă 30 de zile."

Este normal ca agentul sa calculeze 6 luni de la data savarsirii faptei (noiembrie 2015) sau de la data la care mi-am predat permisul (august 2016)? In lege nu am gasit explicatii. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:02, 12 Decembrie 2016
Buna ziua,
Din pacate DA!
Se socoteste de la data restituirii in urma efecturarii perioadei de suspendare.

Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere Away1722 Away1722 Buna seara! Pe data de 19 nov 2016, mi-a fost retinut permisul pt viteza, respectiv 102 km/h in localitate. Am facut contestatie, in urma careia mi s-a respins ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere pifulet pifulet buna ziua, in anul 2011 in luna februarie mi-a fost retinut permisul pt neacordare de priorilate la trecerea de pietoni, am depus contestatie si in anul ... (vezi toată discuția)
Buna seara. acum 4 luni de zile mi s-a suspendat permisul pe ... Alin0007 Alin0007 Buna seara. Acum 4 luni de zile mi s-a suspendat permisul pe o perioada de 120 de zile. Perioada a trecut! Nelamurirea mea este ca sunt plecat in strainatate ... (vezi toată discuția)