avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1269 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata comision
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata comision

Ce documente trebuie pentru a plati comision(e) prin casieria societatii?
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:34, 14 Decembrie 2016
Factura, contract, chitanta. Plata sa respecte L 70/2015:

Art. 1. - (1) Operaţiunile de încasări şi plăţi efectuate de persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, liber profesionişti, persoane fizice care desfăşoară activităţi în mod independent, asocieri şi alte entităţi cu sau fără personalitate juridică de la/către oricare dintre aceste categorii de persoane se vor realiza numai prin instrumente de plată fără numerar, definite potrivit legii.

Art. 3. - (1) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1) se pot efectua operaţiuni de încasări şi plăţi în numerar, în următoarele condiţii:
c) plăţi către persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita unui plafon zilnic de 5.000 lei/persoană, dar nu mai mult de un plafon total de 10.000 lei/zi;
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2016
Ioan Petru Butariu, Contabil
Pentru salariati ?


Despre ce comision este vorba?
din vanzari




Se considera salariu si se impoziteaza ca atare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon plati casa dorobatuoprea dorobatuoprea as vrea sa stiu daca s-a modificat plafonul de plati in numerar de la 10.000lei la 5.000lei.Ma refer aici la platile totale pe zi pt mai multi furnizori nu pt ... (vezi toată discuția)
Emitere doua facturi achitate in aceeasi zi prin casa sanda2902 sanda2902 Buna ziua. O firma de proiectare s-a ocupat de actele pt schimbarea destinatiei unui spatiu, din imobil, in cabinet medical. Ei s-au ocupat de tot iar la final ... (vezi toată discuția)
Plafon plati numerar Bossde_Boss Bossde_Boss Buna ziua! Cat mai e plafonul de plati si incasari numerar intre firme? De exemplu daca efectuez transporturi si facturez o suma ce depaseste 5000 lei (am ... (vezi toată discuția)