avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Emitere doua facturi achitate in aceeasi zi prin casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Emitere doua facturi achitate in aceeasi zi prin casa

Buna ziua. O firma de proiectare s-a ocupat de actele pt schimbarea destinatiei unui spatiu, din imobil, in cabinet medical. Ei s-au ocupat de tot iar la final mi-au emis doua facturi in aceeasi data cu cele doua chitante aferente, una de 5000 si una de 2000.Va rog sa imi spuneti daca e corect si legal,sa platesc doua facturi in valoare de 7000 in total, pt ca nu vreau ulterior sa fiu amendata. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sanda2902 , utilizator 07:33, 29 August 2023
Conform Legii 70/2015:

Art. 1. -
(1) Operaţiunile de încasări şi plăţi efectuate de persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, liber profesionişti, persoane fizice care desfăşoară activităţi în mod independent, asocieri şi alte entităţi cu sau fără personalitate juridică de la/către oricare dintre aceste categorii de persoane se vor realiza numai prin instrumente de plată fără numerar, definite potrivit legii.

Art. 3. -
(1) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1) se pot efectua operaţiuni de încasări şi plăţi în numerar, în următoarele condiţii:
c) plăţi către persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita unui plafon zilnic de 5.000 lei/persoană, dar nu mai mult de un plafon total de 10.000 lei/zi;


Deci nu puteti plati intr-o zi mai mult de 5.000 lei in numerar la acea firma de proiectare.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon plati numerar Bossde_Boss Bossde_Boss Buna ziua! Cat mai e plafonul de plati si incasari numerar intre firme? De exemplu daca efectuez transporturi si facturez o suma ce depaseste 5000 lei (am ... (vezi toată discuția)
Legea 70 /2015 Szasz01 Szasz01 Am inteles ca din 9 mai se aplica aceasta lege, care impune pentru persoane juridice plafonul de 10.000 lei plati pe zi. Cum poate functiona in aceste conditii ... (vezi toată discuția)
Plata comision georgetag georgetag Ce documente trebuie pentru a plati comision(e) prin casieria societatii? (vezi toată discuția)